Kelan kuntoutus ja koronapassi

Kelan kuntoutuksen asiakaskuntaan kuuluu henkilöitä, joilla ei ole koronapassia. Kelan kuntoutukseen osallistuvalta henkilöltä ei voida edellyttää koronapassia.

  • Kelan järjestämä kuntoutus on lakisääteinen palvelu. STM on linjannut, että koronapassin esittämistä ei voi edellyttää paikoissa, joiden voidaan katsoa olevan tavanomaisen elämän tai lakisääteisten oikeuksien ja palveluiden nauttimisen kannalta välttämättömiä.
  • Lue tarkemmin: Koronapassi - Sosiaali- ja terveysministeriö (stm.fi)

Jos kuntoutukseen sisältyy ohjelmaa tiloissa, joihin pääseminen edellyttää koronapassin, huolehdi palveluntuottajana, että asiakkaille järjestyy ohjelma muulla vastaavalla tavalla tarvittaessa.

Huolehdi siitä, että tiedotat asiakkaille mahdollisuuksien mukaan jo ennen kuntoutukseen saapumista ja viimeistään kuntoutuksen alkaessa, miten kuntoutuksen toteutus järjestyy ilman koronapassia.

Ruokailu kuntoutuksen aikana ja koronapassin käyttö ravintoloissa

Maakunnissa on voimassa erilaisia ravintolarajoituksia koronasta johtuen.

Vaihtoehtona rajoituksille ravintolat voivat edellyttää asiakkailtaan koronapassin käyttöä.
Jos kuntoutukseen sisältyvään ruokailuun käytettävässä ravintolassa otetaan käyttöön koronapassi, huolehdi palveluntuottajana, että asiakkaille tarvittaessa järjestyy ruokailumahdollisuus jollain seuraavista tavoista:

  • ruokailu järjestetään toisessa lähellä sijaitsevassa ravintolassa 
  • palveluntuottaja järjestää ruoan kuljetuksen ravintolasta/tilauspalvelusta ja ruoka on asiakkaan saatavilla ruokailuun sopivassa palveluntuottajan järjestämässä tilassa.

Huolehdi myös siitä, että tiedotat asiakkaille mahdollisuuksien mukaan jo ennen kuntoutukseen saapumista ja viimeistään kuntoutuksen alkaessa, miten ruokailu järjestyy ilman koronapassia.