Kelan päätösten liitteitä koskeva tulostusongelma jatkuu

Tulostusongelman vuoksi Kelan kirjeiden ja päätösten liitteitä on postitettu puutteellisina 21. maaliskuuta alkaen.

Kelasta on lähtenyt tulostusongelman vuoksi 21.3. alkaen asiakkaille kirjeitä ja päätöksiä, joiden liitteet ovat puutteellisia. Asiakkaille voi edelleen lähteä puutteellisia liitteitä. Kela pyrkii ratkaisemaan tulostusongelman mahdollisimman pian.

Tulostusongelman vuoksi joidenkin liitteiden parilliset sivut ovat tulostuneet tyhjänä, joten asiakkaalle ovat lähteneet vain parittomat sivut. Liite voi olla esimerkiksi kirjeen mukana lähetetty hakemuslomake.

Ongelma koskee muun muassa työttömyysturvapäätösten liitteenä olevia työttömyysajan ilmoituslomakkeita ja opintolainahyvitysten päätösten infoliitteitä. Se ei kuitenkaan koske esimerkiksi toimeentulotuen kirjeitä ja päätöksiä.

Kela pyrkii minimoimaan häiriön vaikutukset erilaisin toimenpitein, ja on muun muassa julkaissut verkkosivuillaan postitettujen opintolainahyvitystä koskevien päätösten infoliitteen.

Kela pahoittelee asiakkaille tulostusongelmasta aiheutuvaa haittaa.

Ohje asiakkaalle, joka on saanut puutteellisesti tulostuneen kirjeen tai päätöksen liitteen

  • Jos olet jo lähettänyt Kelaan virheellisesti tulostuneen lomakkeen, tilanne ei vaadi sinulta toimia. Kelan työntekijä pyytää tarvittaessa lisätietoja.
  • Voit tarkistaa OmaKelasta, pystytkö hoitamaan asian sähköisesti. OmaKelan osoite on https://www.kela.fi/omakela. Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
  • Jos et voi hoitaa asiaa sähköisesti OmaKelassa ja kyse on hakemuslomakkeesta, voit tulostaa paperisen lomakkeen Kelan verkkosivuilta ja postittaa sen Kelaan. Lomakkeita saa myös kaikista Kelan palvelu- ja asiointipisteistä. Kelan asiakaspalvelusta voidaan myös pyynnöstä postittaa hakemuslomake.
  • Muissa tilanteissa voit olla tarvittaessa yhteydessä Kelan puhelinpalveluun.