Lomakkeet

Kelan lomakkeet ovat tämän sivun valikossa aihepiirin mukaan jaoteltuna. Lomakkeet ovat pdf-muodossa ja avautuvat Lataa PDF -linkistä.

Jotta lomake toimii virheettömästi, tarvitset uusimman version Adobe Reader -ohjelmasta. Ohjelman voi ladata maksutta Adoben verkkosivuilta.

Näin teet hakemuksen lomakkeella

 1. Tallenna tyhjä lomake laitteellesi.
 2. Avaa lomake Adobe Readerissä ja täytä se.
 3. Tallenna täytetty hakemus laitteellesi.
 4. Lähetä hakemus OmaKelassa:
  • Kirjaudu OmaKelaan ja siirry kohtaan Viestit.
  • Valitse viestin aiheeksi etuus, jota olet hakemassa.
  • Valitse tiedostot laitteeltasi ja paina Lähetä.
  • Kun lähetät hakemuksen OmaKelassa, sitä ei tarvitse allekirjoittaa.

   Toinen vaihtoehto on, että tulostat ja lähetät hakemuksesi postitse:

  • Allekirjoita hakemus ja postita se liitteineen osoitteeseen Kela, PL 10, 00056 Kela. Jos lomakkeessa on toinen postiosoite, käytä sitä.

   Huom.! Toisen puolesta et voi lähettää hakemusta OmaKelassa.

Ongelmatilanteet

Joskus tiedoston lataaminen epäonnistuu yhteysongelmien vuoksi ja seurauksena on virheilmoitus. Seuraavalla käyttökerralla selain voi palauttaa saman virheilmoituksen koneesi välimuistista. Tällöin kannattaa kokeilla selaimen välimuistin tyhjentämistä.

Jos lomakkeen täyttäminen tai tulostaminen ei onnistu, tarkista, että käytät Adobe Readeria. Jos käytät käyttöjärjestelmän tai selaimen omaa Reader- tai Viewer-ohjelmaa, lomakkeen kaikki ominaisuudet eivät välttämättä toimi. Virheet voivat johtua myös Adobe Readerin vanhasta tai viallisesta versiosta, jolloin ohjelma on asennettava uudelleen. Uuden version voi ladata maksutta Adoben verkkosivuilta.

Lomakkeet eivät ole vielä saavutettavia eli niitä ei voi käyttää esim. ruudunlukijalla. Lue lisää saavutettavuudesta saavutettavuusselosteesta.

Pdf-lomakkeiden laskentaominaisuudet ja summien kirjoittaminen

Kun täytät laskentaominaisuuksia sisältäviä lomakkeita, varmista, että käytät Adobe Readerin uusinta versiota.

Kun täytät summia lomakkeelle, käytä

 • suomen-, ruotsin- ja saamenkielisissä lomakkeissa tuhaterottimena pistettä ja desimaalierottimena pilkkua (1.234,00 €)
 • englanninkielisissä lomakkeissa käytä tuhaterottimena pilkkua ja desimaalierottimena pistettä (1,234.00 €).

Terveydenhuollon ammattilaisten lomakkeet

Terveydenhuollon ammattilaisten täytettäväksi tarkoitetut lomakkeet löytyvät ensisijaisesti organisaation käyttämästä potilastietojärjestelmästä.

Terveydenhuollon ammattilaiset saavat lomakkeet pdf-muodossa myös Terveysportti-palvelusta, Lääkäriportaali-palvelusta ja Lääkäriliiton jäsenpalvelusta.

Ladatuimmat lomakkeet

Lomakkeen nimi Tunnus Kuvaus Linkki
Hakemus - Eläkettä saavan hoitotuki/16 vuotta täyttäneen vammaistuki EV 256 Lomakkeella haetaan eläkettä saavan hoitotukea tai 16 vuotta täyttäneen vammaistukea. Samalla lomakkeella voi hakea myös määräajaksi myönnetyn hoitotuen ja vammaistuen jatkoa.
16 vuotta täyttäneen vammaistuki Eläkettä saavan hoitotuki
Lataa PDF

Tee hakemus verkossa
Hakemus - Koulumatkatuki KM 1 Lukio- ja ammatillisen koulutuksen opiskelijoiden päivittäisiä koulumatkoja koskeva koulumatkatukihakemus.
Koulumatkatuki
Lataa PDF
Hakemus - Vaativa lääkinnällinen kuntoutus KU 104 Lomakkeella haetaan Kelan järjestämää vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta, avoterapioita, moniammatillista yksilökuntoutusta sekä kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskursseja.
Vaativa lääkinnällinen kuntoutus
Lataa PDF
Hakemus - Suomessa syntyneet sairaanhoitokustannukset SV 127 Lomakkeella haetaan korvausta Suomessa syntyneistä sairaanhoidon kustannuksista, jotka ovat aiheutuneet sairaudesta, raskaudesta tai synnytyksestä.
Sairaanhoidon korvaukset
Lataa PDF
Ilmoitus työnantajan maksamasta palkasta Y 17 Työnantaja täyttää. Työnantaja ilmoittaa työstäpoissaoloajan palkan ja hakee päivärahaa.
Työnantajat Kuntoutusraha Vanhempainpäivärahat Sairauspäivärahat
Lataa PDF

Ilmoita verkossa