Diamox-valmisteet

Apteekkitiedote 7/2021 (Lue 16.9.2021 julkaistu Apteekkitiedote 8/2021: Uuden 15.9.2021 voimaan tulleen Lääketietokannan perusteella suorakorvaus Diamox-valmisteista on nyt mahdollista)

Custom Pharmaceuticals Limitedin valmistaman Diamox-valmisteen aiempi määräaikainen erityislupa on päättynyt.  Fimea on myöntänyt uuden määräaikaisen erityisluvan, joka koskee seuraavien valmistajien Custom Pharmaceuticals Limited/ Chanelle Medical/ Millmount Healthcare Ltd valmistamia Diamox-valmisteita. Voimassa oleva määräaikainen erityislupa on myönnetty uudelle valmisteelle, jolla on oma tuotenumero ja siis kolme eri valmistajaa.

Hila on vahvistanut korvattavuuden Custom Pharmaceuticals Ltd valmistamalle Diamox-valmisteelle 31.3.2022 asti. Hila ei ole vahvistanut korvattavuutta ja tukkuhintaa Chanelle Medicalin ja Millmount Healthcaren valmisteille, joten ne eivät ole tällä hetkellä korvattavia. Tämän vuoksi uuden määräaikaisen erityisluvan mukainen Diamox-valmiste on Lääketietokannassa ei-korvattavana.

Miten apteekissa toimitaan?

Toimittaessaan korvattavaa Custom Pharmaceuticals Limitedin valmistamaa Diamox-valmistetta apteekki voi hinnoitella valmisteen seosten kautta. Lisätietona Kelalle apteekki merkitsee valmistajan nimen.

Muiden valmistajien Diamox-valmisteet ovat tällä hetkellä ei-korvattavia ja ne toimitetaan valitsemalla Diamox-valmisterivi lääketaksasta normaaliin tapaan.

 

Terveydenhuoltoetuuksien osaamiskeskus/lääkeryhmä