Sairaanhoitokorvausten taksaluettelot

Sairaanhoitokorvausten taksaluettelossa on korvaustaksat ja toimenpidekoodit.

Korvaustaksa tarkoittaa Kelan maksaman sairaanhoitokorvauksen määrää. Korvaus on enintään taksan määrä. Jos peritty palkkio on pienempi kuin taksaluettelossa ilmoitettu korvaustaksa, Kela maksaa perityn palkkion määrän.

Näin käytät taksaluetteloa

  1. Avaa pdf-liite alla olevasta linkistä.
  2. Voit selata pdf-liitettä klikkaamalla sisällysluettelon otsikoita.
  3. Voit myös käyttää näppäinkomentoa Ctrl + F, jolloin voit hakea pdf:stä tietoa haluamillasi sanoilla.

Sairaanhoitokorvausten taksaluettelot

Jos tarvitset taksaluettelon tietoja saavutettavassa muodossa, lähetä sähköpostia osoitteeseen svkorvaus@kela.fi. Kerro viestissä, mitä tietoa tarvitset.

Hammashoidon korvaukset

Lue lisää hammashoidon korvauksista.

Edellisvuosien taksaluettelot

Jos tarvitset edellisvuosien taksaluetteloita, lähetä sähköpostia osoitteeseen svkorvaus@kela.fi. Kerro viestissä, minkä vuoden taksaluettelon tarvitset.

 

Kopioi korvaustaksat työasemalle ASCII-tiedostona

Yksityinen terveydenhuollon palveluntuottaja voi kopioida sairaanhoitokorvausten korvaustaksat itselleen ASCII-tiedostona. Sen voi tehdä käyttämällä taksatiedostoa, joka on ASCII-muodossa. ASCII-taksatiedostossa on ainoastaan ne toimenpiteet, jotka ovat suorakorvauksen piirissä.

ASCII-taksatiedosto edellyttää käyttäjätunnusta. Pyydä käyttäjätunnus sähköpostitse osoitteesta sairausvakuutus@kela.fi.

Taksapäivityksistä tiedottaminen

Kela päivittää korvaustaksat vuosittain. Samassa yhteydessä päivitetään mahdolliset toimenpiteiden voimassaoloajat ja nimenmuutokset. Kela ei tiedota erikseen yksittäisistä muutoksista.