Kelan verkkopalvelun käyttöehdot

Kela.fi-verkkosivuston tarkoituksena on kertoa kansalaisille, millaista tukea Kela tarjoaa eri elämäntilanteissa. Lisäksi verkkosivustolla kuvataan, miten ja milloin eri etuuksia haetaan ja mitä liitteitä hakemuksiin tarvitaan. Verkkosivusto palvelee myös työnantajia ja yhteistyökumppaneita.

Verkkoasiointipalvelussa henkilöasiakkaat voivat hoitaa omia Kela-asioitaan. Siellä voi esimerkiksi hakea lähes kaikkia Kelan etuuksia ja tarkistaa, onko hakemus ratkaistu, paljonko etuutta maksetaan ja koska maksupäivä on. Verkkoasiointipalveluun kirjaudutaan esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla. Myös työnantajat ja yhteiskumppanit voivat asioida Kelan kanssa verkkoasiointipalvelussa.

Kelassa tehtävät etuuspäätökset perustuvat aina lainsäädäntöön – eivät tämän verkkopalvelun sisältöön.

Pyrimme siihen, että verkkopalvelun sisältö on aina ajan tasalla. Kerromme mahdollisimman selkeällä yleiskielellä sosiaaliturvasta ja sitä koskevasta lainsäädännöstä, joka on usein monimutkaista.

Etuuksia koskeva lainsäädäntö on valmisteltu eduskunnassa tai valtioneuvostossa. Kelan tehtävänä on lainsäädännön toimeenpano.

Liitetiedostot

Verkkosivuillamme käytetyt liitetiedostot ovat valtaosin pdf-tiedostoja. Niiden lukeminen edellyttää erityistä lukuohjelmaa, esimerkiksi maksuton Adobe Reader sopii tarkoitukseen.

Lue lisää