Kesätyö tai harjoittelu Kelassa

Kelan toimipaikoissa ympäri Suomea on kesätöissä yli 300 nuorta. Kesätyöntekijämme työskentelevät mm. etuuskäsittelijöinä, puhelin- ja asiakaspalvelussa sekä IT-palveluissa.

Meillä työskentelee useita harjoittelijoita. Harjoittelu Kelassa on erinomainen tapa saada oman alan työkokemusta isossa ja tunnetussa organisaatiossa.

Vastuullinen kesäduuni 2020

Kesätyöt tulevat hakuun helmikuussa.

Kela osallistuu tänäkin vuonna Vastuullinen kesäduuni -kampanjaan. Kela sitoutuu hyvän kesätyön periaatteisiin, jotka varmistavat parhaan mahdollisen kesätyökokemuksen sekä työntekijälle että työnantajalle. Näitä periaatteita ovat esimerkiksi työn mielekkyys, perehdytys sekä asianmukainen palkka.

Avoimet työpaikat

Tutustu avoimiin työpaikkoihimme.

Katso avoimet työpaikat

Kesän 2018 kyselyn mukaan suurin osa kesätyöntekijöistämme olikin sitä mieltä, että oli saanut Kelassa hyvän perehdytyksen. He myös kokivat työn mielekkääksi ja monipuoliseksi. Lähes kaikkien kesätyöntekijöiden mielestä työilmapiiri oli hyvä.

Lue vinkkimme, jos olet hakemassa kesätöitä Kelasta. Kesätyö saattaa olla ensimmäinen askel toivomaasi ammattiin, joten työnhaku kannattaa!

Kesätyöntekijän muistilista – vinkkejä työnhakuun

  • Jos olet kiinnostunut useammasta kesätyöpaikasta, hae jokaista paikkaa erikseen.
  • Laadi valmiiksi hakemuskirje, jonka haluat liittää hakemukseesi.
  • Tarkista aina ennen hakemuksen lähettämistä, että liitteenä on juuri kyseiseen tehtävään tarkoitettu hakukirje.
  • Hakukirjettä tai ansioluetteloa ei voi muuttaa hakemisen jälkeen, vaikka peruisit hakemuksesi ja lähettäisit sen uudestaan. Olethan siis tarkkana.
  • Pidä ansioluettelosi ajan tasalla, jotta se on helppo liittää mukaan hakemukseen.
  • Jos et ole enää käytettävissä tehtävään, käy perumassa hakemuksesi.
  • Saatamme lähettää osalle hakijoista kutsun videohaastatteluun. Valitettavasti kutsut saattavat mennä roskapostiin, joten seuraa aktiivisesti myös sitä.

Jos sinut valitaan haastatteluun, otamme yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse. Kaikille hakijoille ilmoitetaan sähköpostilla, kun rekrytointi on saatu päätökseen.

Kesätöiden kohdalla rekrytointiprosessi saattaa kestää normaalia pidempään. Pyrimme kuitenkin tekemään valinnat maalis-huhtikuussa.

Lue lisää Kelasta työnantajana osoitteessa www.kela.fi/rekrytoi

Onnea kesätyön metsästykseen!

Harjoittelu Kelassa

Haemme Kelaan harjoittelijoita vuosittain. Meille on tärkeää tarjota oman alan työkokemusta tulevaisuuden ammattilaisille. Moni harjoittelijamme on myös valmistumisen jälkeen saanut Kelasta työpaikan. Harjoittelulla voi siis olla suuri merkitys opiskelijan urapolkuun.

Harjoittelusta ja harjoitteluajan työtehtävistä harjoittelijan kanssa sopii lähiesimies. Kela maksaa harjoittelun ajalta palkkaa ja harjoittelijat ovat Kelan kanssa työsuhteessa.

Seuraa Kelan avoimia työpaikkoja, ja tule meille harjoitteluun!

Lue lisää