KIILA-kuntoutuskurssien asiointipalvelu

Palvelussa voit hakea työnantajalle eli työpaikalle KIILA-kuntoutuskursseja.

Näin tunnistaudut Suomi.fi-tunnistuksella

  1. Suomi.fi-tunnistus perustuu vahvaan tunnistamiseen. Se korvaa vuoden 2020 aikana vahvan Katso-tunnistautumisen, kun kaikki työnantajat pystyvät antamaan käyttäjille Suomi.fi-valtuudet.
  2. Suomi.fi-tunnistukseen voi käyttää henkilökohtaisia pankkitunnuksia, mobiilivarmennetta tai varmennekorttia.
  3. Organisaatioissa kannattaa ennen Suomi.fin käyttöönottoa tutustua tunnistautumisen vaihtoehtoihin ja sopia, mitä palvelun käyttäjät käyttävät.

Lue lisää Suomi.fi-tunnistautumisesta ja tunnistusvälineistä (suomi.fi).

Valtuudet

Palveluun tarvitaan Suomi.fi-valtuus "Kuntoutustarpeen ilmoittaminen”.

Työnantajaorganisaation kannattaa antaa palvelun käyttäjälle hänen tarvitsemansa Suomi.fi-valtuudet heti kun se on mahdollista. Yksityiset yritykset ovat voineet antaa valtuuksia syksystä 2019 alkaen ja yhden nimenkirjoittajan yhdistykset helmikuusta 2020 alkaen. Muissa organisaatioissa, esimerkiksi julkishallinnossa, se tulee mahdolliseksi asteittain, viimeistään kesällä 2020.

Vahva Katso-tunniste toimii , kunnes voit saada Suomi.fi-valtuuden

Julkishallinnon edustajien ja mm. joidenkin yhdistysten on vielä toistaiseksi tunnistauduttava KIILA-asiointiin Katso-tunnisteella. Katso –tunnistautuminen edellyttää Katso-tunnisteen vahventamista. Vahventaminen  tarkoittaa, että tunniste on sidottu käyttäjän Katso-rooli "Katso - Yrityksen työntekijä".

Lue lisää