Henkilöasiakkaiden asiointipalvelu on nyt OmaKela

Kelan asiointipalvelu henkilöasiakkaille on saanut uuden etusivun ja nimen. Etusivulta asiakas voi nyt helposti tarkistaa ajankohtaiset omat asiansa. Etusivun uusimisen yhteydessä palvelun nimeksi on tullut OmaKela.

Kelan asiointipalvelu henkilöasiakkaille on saanut uuden etusivun. Uudelta etusivulta asiakas näkee avoinna olevat ajankohtaiset asiat, kuten uusimmat päätökset, lisätietopyynnöt ja käsittelyssä olevat hakemukset.

– Uusi etusivu kokoaa uudella tavalla asiakkaan ratkaistut ja keskeneräiset asiat yhteen. Hakemuksen käsittelyn seuraaminen on nyt helpompaa kuin aiemmin, sanoo asiointipalvelun uudistuksesta vastaava Esa Töykkälä.

Etusivun uudistuksen myötä asiointipalvelun nimeksi on tullut OmaKela.

– Sana ”oma” viittaa asiointipalveluun, jossa voi hoitaa kaikki omat Kela-asiat. Vastaavia nimiä on jo monella muulla toimijalla, ja uskomme, että se on asiakkaille helppo omaksua, Esa Töykkälä sanoo.

Uudistuksen tavoitteena on helpottaa verkkoasiointia

Uudistuksen tavoitteena on helpottaa asiointia verkossa ja kasvattaa verkkoasioinnin osuutta.

– Tavoitteemme on, että yhä useampi asiakas pystyy hoitamaan asiansa omatoimisesti verkossa. Siksi käytettävyyden parantaminen on olennainen osa uudistusta, sanoo Esa Töykkälä.

Henkilöasiakkaiden asiointipalvelun uudistus etenee vaiheittain. Eri osioita uudistetaan eri aikaan, minkä takia käytössä on rinnakkain uutta ja vanhaa ilmettä sekä uusia ja vanhoja sovelluksia. Uudistettuja osioita voi käyttää mobiililaitteilla, ja ne ovat teknisesti saavutettavia.

Liitteet-osiosta tulossa kokeiluversio

Myöhemmin tänä vuonna liitteiden lähettäminen helpottuu, kun Liitteet-osiosta julkaistaan kokeiluversio. Verkkohakemusten uudistaminen etenee etuus kerrallaan, ja laajan kokonaisuuden valmistuminen kestää näillä näkymin useita vuosia.

Verkkoasioinnista kertovien kela.fi-sivujen uudistus on aloitettu. Verkkosivuille on muun muassa tulossa uusia ohjevideoita, joiden avulla verkkoasiointia voi opetella omatoimisesti.

Lue lisää