Kelan asiakasverkkomedia Elämässä.fi uudistui – Lue sivustolta, mitä sosiaaliturva tarkoittaa elävässä elämässä

Kelan asiakkaille suunnattu verkkomedia Elämässä.fi tarjoaa vinkkejä, vertaistukea ja oivalluksia, mitä Kelan etuudet ja palvelut merkitsevät asiakkaiden elämässä. Media uudistui marraskuun lopussa.

Monimutkaiseksikin koettu sosiaaliturva saa kansantajuisen muodon, kun siitä kerrotaan asiakkaiden omien kokemusten kautta. Elämässä.fin artikkelit käsittelevät laajasti asiakkaiden elämäntilanteisiin liittyviä aiheita aina vauvaperheiden hyvinvoinnista eläkeläisen toimeentuloon. Viimeisimmässä artikkelissa nuori lähihoitaja Senja kertoo vuosia jatkuneesta masennuksestaan ja Kelan ITU-kursseilta saamastaan helpotuksesta. Tutustu artikkeliin tästä.

Asiakashaastattelujen lisäksi Elämässä.fissä julkaistaan vinkkipitoisia juttuja ajankohtaisista aiheista, kuten tulevasta perhevapaauudistuksesta tai muutoksista Kelan korvaamiin taksimatkoihin. Tällä tavoin Elämässä.fi muistuttaa asiakkaita heidän sosiaaliturvaan liittyvistä oikeuksistaan ja velvollisuuksistaan.

Elämässä.fi on myös kotipesä Kela-tärpeille, jotka on palkittu Vuoden selväsanainen -kilpailussa ykkössijalla. Kela-tärppi on asiakasta suoraan puhutteleva ja neuvoja tarjoava mutta kevyeen tyyliin kirjoitettu tiivis juttu. Tärppien aiheet saavat alkunsa jokapäiväisistä elämäntilanteista. Tieto jaetaan asiakkaille sosiaalisessa mediassa.

Elämässä.fi palvelee myös Kelan kumppaneita ajankohtaisilla ja kiinnostavilla sisällöillä, joista on apua yhteisten asiakkaiden palvelussa.

Elämässä.fi on kaksikielinen: ruotsinkielisiä asiakkaita ja kumppaneita palvelee Mittiallt.fi. Kaikki sisällöt ovat myös kuunneltavissa suomeksi ja ruotsiksi.

Median uudistuksessa erityishuomio mobiilikäyttäjiin

Vuonna 2017 lanseerattu Elämässä.fi palvelee yli miljoonaa kävijää vuodessa. Verkkomedian toiminnallisuudet ja ilme uudistuivat marraskuun lopussa. Viiden vuoden takainen ulkoasu päivitettiin, mutta kuitenkin median tutut värit ja kuvamaailma säilytettiin.

Uudistus on tehty erityisesti mobiilikäyttäjiä ajatellen, sillä jo yli 80 % kävijöistä tulee sivustolle mobiililaitteella. Uudistuksessa on kiinnitetty erityistä huomiota myös saavutettavuuteen.

Elämässä.fin sisällöntuotantoa ja kehittämistä koordinoi Kelassa päätoimittaja Satu Kontiainen. Elämässä.fin sisällöntuotannosta vastaa Otavamedia ja siellä vastaava tuottaja Jenni Juntunen.

Lue lisää