Perustoimeentulotuen päätökset ja kirjeet uudistuvat

Perustoimeentulotuen päätökset ja kirjeet uudistuvat marraskuun alusta alkaen. Uudet päätökset ja kirjeet ovat aiempaa selkeämpiä ja silmäiltävämpiä. Uudistuksella ei ole vaikutusta perustoimeentulotukeen.

Kela vaihtaa perustoimeentulotuen päätösjärjestelmän 30.10.2021. Järjestelmäuudistuksen myötä perustoimeentulotuen päätökset ja kirjeet muuttuvat aiempaa selkeämmiksi ja silmäiltävämmiksi. Tärkeimmät tiedot, kuten ratkaisun lopputulos, tuen määrä ja maksupäivä sekä jatkohakemukseen tarvittavat liitteet, ovat helposti löydettävissä heti etusivulta. Uusi järjestelmä on myös aiempaa helpompi käyttää Kelan etuuskäsittelijöille.

Tuen määrä tai maksuajankohta ei muutu

Uudistuksella ei ole vaikutusta perustoimeentulotukeen. Ainoastaan päätöksen ulkoasu ja asioiden esittämisjärjestys muuttuvat. Muutos koskee kaikkia Kelan tekemiä toimeentulotukipäätöksiä, mukaan lukien laskujen maksuilmoituksia.

Uudennäköisiä päätöksiä ja kirjeitä tehdään Kelassa marraskuun alusta alkaen. Asiakkaalle muutos näkyy marraskuussa tai heti marraskuun jälkeen, kun hän saa seuraavan toimeentulotukipäätöksensä.

Kela on jo tätä ennen siirtänyt sairauspäiväraha- ja vammaisetuudet sekä aikuiskoulutustuen lainantakauksen uuteen järjestelmään. Kaikki muutkin Kelan etuudet siirtyvät sinne vähitellen.

Esimerkki uuden päätöksen etusivusta

Perustoimeentulotuen uuden päätöksen etusivu. Päätös on aiempaa selkeämpi, ja tärkeimmät asiat kerrotaan heti alussa

Lue lisää