Kela-korvaus yksityisestä koronatestistä on jatkossakin 100 euroa

Kela korvaa yksityisessä terveydenhuollossa tehtävän koronatestin kustannuksia. Korvausta maksetaan korotettuna 30.6.2022 asti.

Kela-korvaus yksityisessä terveydenhuollossa tehtävästä koronavirustutkimuksesta (PCR-tutkimus) on jatkossakin 100 euroa. Korotettua korvausta maksetaan 30.6.2022 asti. Ilman korotusta korvaus olisi 56 euroa.  Korvauksen saaminen edellyttää yksityislääkärin määräystä.

Kela ei korvaa tutkimusta, jos testi tehdään seulontatarkoituksessa esimerkiksi matkustamisen, työtehtävien, tapahtumaan osallistumisen tai muun vastaavan syyn vuoksi.

Myös työnantajan maksamista tutkimuksista saa korvausta

Koronavirustutkimukset korvataan osana sairaanhoitovakuutusta kuten muutkin yksityisen terveydenhuollon palvelut.  Asiakas saa koronavirustutkimuksesta suorakorvauksen maksun yhteydessä, jos palveluntuottajalla on suorakorvaussopimus Kelan kanssa. Tutkimuksen voi maksaa myös kokonaan itse ja hakea siitä jälkikäteen korvausta Kelasta.

Myös työnantajan maksama koronavirustutkimus korvataan sairaanhoitovakuutuksesta. Korvaus ei vaikuta työnantajille maksettaviin korvauksiin työterveyshuollon järjestämisestä tai niiden enimmäismääriin.  Työnantajan kirjanpidossa sairaanhoitovakuutuksesta korvattavien kustannusten pitää olla erillään työterveyshuollon järjestämisestä aiheutuneista kustannuksista, jotta korvauksia ei haeta kahteen kertaan.

Korvauksella halutaan lisätä asiakkaan mahdollisuutta valita tutkimuspaikaksi yksityisen terveydenhuollon palveluntuottaja julkisen terveydenhuollon sijaan. Tavoitteena on myös helpottaa työnantajien mahdollisuuksia tarjota koronavirustutkimuksia työntekijöilleen. Korvaukseen on oikeus Suomessa asuvalla tai työskentelevällä henkilöllä.

Lue lisää