Lasten terveyspalvelut julkisella ja yksityisellä
– miten kahden kanavan palveluita käytetään ja miksi?

Aika: 23.9.2014 klo 12–17
Paikka: Kelan päätalon auditorio, Nordenskiöldinkatu 12, Helsinki tai verkko

Seminaarissa esitellään tutkimuksia lasten terveyspalvelujen käytöstä eri näkökulmista ja erilaisin tutkimusmenetelmin. Erityisesti esillä on tuoretta tietoa yksityisestä sairauskuluvakuutuksesta, sen merkityksestä ja vaikutuksista. Tilaisuuden puheenjohtajana toimii tutkimusprofessori Hennamari Mikkola Kelan tutkimusosastolta.

Huom. Seminaarin esitykset ovat katseltavissa Kelan YouTube-kanavassa sekä osoitteessa: videonet.fi/kela/20140923/

Muutoin seminaariin voi osallistua seuraavilla yhteystiedoilla:
Twitterissä #lastenterveyspalvelut
www.viestiseina.fi/kela
Tekstarit numeroon 12154, viestin alkuun Kela (väli) viesti

Ohjelma:

12.15 Tilaisuuden avaus, johtaja Mikael Forss, Kela

12.30 Mitä Kelan tilastot kertovat yksityissektorin lääkäripalveluista, johtava tutkijalääkäri Lauri Virta, Kelan tutkimusosasto (esitys)

13.00 Rekisteritutkimus lasten terveyspalvelujen käytöstä julkisella ja yksityisellä sektorilla, erikoistutkija Jutta Järvelin, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

13.30 Yksityisten terveysvakuutusten määrä ja niiden vaikutus terveyspalvelusten käyttöön, professori Hannu Valtonen, Itä-Suomen yliopisto (esitys)

14.00 Kahvitauko

14.30 Vanhempien perustelut yksityisten ja julkisten sairaanhoitopalvelujen käytölle: haastattelujen näkökulma, tutkija Liina Sointu, Tampereen yliopisto

15.00 Lasten yksityiset sairausvakuutukset vanhempien välisissä internetkeskusteluissa, opiskelija Suvi Karhu, Tampereen yliopisto (esitys)

15.30 Tutkijoiden ja yleisön välinen paneelikeskustelu ja seminaarin yhteenveto. Paneelikeskustelun puheenjohtajana toimii professori Turo-Kimmo Lehtonen, Tampereen yliopisto.

16.00–17.00 Keskustelu jatkuu buffet'issa

Ilmoittautuminen 19.9.2014 mennessä.

Tervetuloa!