Kela ja Helsinki Pride ovat yhteistyökumppaneita tänäkin vuonna

Kela ja Suomen suurin ihmisoikeustapahtuma Helsinki Pride ovat solmineet yhteistyösopimuksen vuodelle 2022.

Tämän vuoden Helsinki Pride -tapahtuma järjestetään 27.6–3.7. Kela osallistuu tapahtumaan seitsemättä kertaa ja on ollut mukana virallisena yhteistyökumppanina vuodesta 2019 alkaen.

Yhteistyökumppanuus Helsinki Priden kanssa on osa Kelan vastuullisuustyötä, ja Kela kannustaa myös muita julkishallinnon organisaatioita osallistumaan tapahtumaan.

Kela on aktiivisesti mukana myös valtioneuvoston sateenkaariyhteistyöverkoston toiminnassa.

Kelan sateenkaariverkosto mukana pride-tunnelmassa

Kelan sateenkaariverkosto juhlii yhteistyötä Helsinki Priden kanssa. Verkosto perustettiin vuoden 2019 pride-tapahtuman yhteydessä.

Kelan tavoitteena on vahvistaa monimuotoisuutta ja tasa-arvoa työelämässä. Kela julkaisi keväällä uudet strategiset vastuullisuuslinjauksensa, joiden mukaan syrjimättömyys on yksi keskeisistä vastuullisen työnantajan periaatteista.

– Kelan sateenkaariverkosto on mukana tekemässä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille turvallista työympäristöä. On tärkeää varmistaa, että jokainen voi olla oma itsensä työpaikalla, toteaa Kelan sateenkaariverkoston vetäjä Kaaren Erhola.

Sateenkaariverkostossa jaetaan vertaistukea ja luodaan yhteisöllisyyttä siihen kuuluvien kelalaisten kesken. Verkosto tekee tärkeää Kelan sisäistä vaikuttamistyötä ja edistää syrjimättömyyden toteutumista työpaikalla.

Tänä vuonna Helsinki Pride huipentuu kahden vuoden tauon jälkeen perinteiseen kulkueeseen ja puistopiknikiin, jotka järjestetään lauantaina 2.7.

Tapahtuman järjestää Helsinki Pride -yhteisö ry. Pride-tapahtumia on järjestetty Suomessa vuodesta 1975 lähtien.

Lue lisää

Kelan vastuullisuuslinjaukset 2022