Kuntoutuksen lomakkeet palveluntuottajille

Löydät kuntoutuspalveluntuottajille tarkoitetut lomakkeet vasemman reunan valikosta. Kuntoutuksen toimeenpanoon ja tilityksiin liittyvät lomakkeet löytyvät Kelan paperilomakkeista. Muut kuin avotarjouskilpailuihin liittyvät hankinnan lomakkeet löytyvät kuntoutuspalvelujen hankintojen sivuilta.

Ohjeet lomakkeiden käyttöön

Lomakkeet ovat pdf-muodossa. Niiden käyttö edellyttää erillistä ohjelmaa, esim. Adobe Reader sopii tarkoitukseen. Ohjelman voi ladata maksutta Adoben verkkosivuilta. Suosittelemme uusimman Reader-version käyttämistä lomakkeiden toiminnan varmistamiseksi.

Pdf-lomakkeita on kahdenlaisia: osan lomakkeista voi täyttää tietokoneella ja tulostaa täytettynä, osaa lomakkeista voi ainoastaan katsella näytöllä ja tulostaa Adobe Reader -ohjelman avulla.

Avaaminen

Pdf-lomake avautuu napsauttamalla lomakkeen nimeä, joka toimii linkkinä lomakkeeseen.

Tallennus

Pdf-lomake tallennetaan Adobe Readerin omalla tallennuspainikkeella. Adobe Readerilla voi tallentaa vain lomakepohjan. Täytetyn lomakkeen tallentamiseen tarvitaan esim. maksuton FoxitReader-ohjelma tai maksullinen Adobe Acrobat -ohjelma, jonka voi tilata Adoben verkkosivuilta.

Tulostus

Pdf-lomake kannattaa tulostaa Readerin omalla tulostuspainikkeella. Lomakkeelle kirjoitettu hakijan henkilötunnus tulostuu automaattisesti jokaisen lomakesivun alalaitaan.

Täyttöohjeet

Näytöllä täytettävät pdf-lomakkeet sisältävät ohjeita, jotka näkyvät keltaisina muistilappuina lomakkeella. Ohjeet saa avattua kaksoisnapauttamalla muistilappua ja suljettua ohjelaatikon oikeasta yläkulmasta.

Ongelmatilanteet

Joskus tiedoston lataaminen epäonnistuu yhteysongelmien vuoksi ja seurauksena on virheilmoitus. Seuraava yritys voi palauttaa saman virheilmoituksen koneesi välimuistista. Tällöin kannattaa kokeilla välimuistin tyhjentämistä.

Virheet voivat johtua myös Adobe Readerin vanhasta tai viallisesta versiosta, jolloin kyseinen ohjelma on asennettava uudelleen.