Ohjeita verkkoasiointiin

Kelan verkkoasiointipalvelussa voit asioida silloin, kun se sinulle parhaiten sopii. Kela.fi-sivuilta saat tietoa tukien myöntämisperusteista. Laskureiden avulla voit  arvioida tuen määrää. Asiointipalveluun tunnistautumalla näet Kelasta saamasi tuet ja voit tehdä hakemuksia ja lähettää liitteitä ja suojattuja viestejä Kelaan.

Näin tarkastat etuustietosi verkossa

Asiointipalvelun etusivulta näet koosteen ajankohtaisista Kela-asioistasi. Sivulta näet Kelasta saapuneet viestit ja muistutukset hakemusten liitteiden toimittamisesta. Voit katsella omia päätöksiä ja maksuja ja voit seurata hakemustesi käsittelyvaiheita.

Näin haet tukea verkossa

Kelan verkkoasiointipalvelussa voit hakea melkein kaikkia Kelan tukia. Kela.fi-sivuilta saat tietoa eri tukien myöntämisperusteista. Laskureiden avulla saat tarkemman arvioida tuen määrästä ja siitä, voitko saada tukea. Asiointipalveluun tunnistautumalla voit tehdä hakemuksen ja lähettää liitteet Kelaan.

Näin ilmoitat muutoksista

Asiointipalvelussa voit ilmoittaa olosuhdemuutoksista etuuksissasi sekä omissa tiedoissasi. Voit myös toimittaa hakemustesi liitteitä. Suojatun viestinvälityksen kautta voit olla yhteydessä Kelaan.

Näin lähetät liitteen Kelaan

Kuvaa tai skannaa liitteet ja lähetä ne verkossa. Puhelimella otettu selkeä kuva kelpaa hyvin. Hakiessasi etuutta asiointipalvelu kertoo, mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan ja milloin ne täytyy viimeistään toimittaa. Jos sinulla on liitteet jo valmiina, voit liittää ne hakemukseen heti sen täytettyäsi. 

Lue lisää