Näin haet osasairauspäivärahaa | Henkilöasiakkaat | KelaSiirry sisältöön

Näin haet osasairauspäivärahaa

Hae osasairauspäivärahaa OmaKelassa

Hae etuutta
  1. Hae osasairauspäivärahaa OmaKelassa.

  2. Kuvaa tai skannaa liitteet ja lähetä ne OmaKelassa. Liitä hakemukseesi

    • A-lääkärintodistus tai B-lääkärinlausunto työterveyslääkäriltä tai työolosuhteet hyvin tuntevalta lääkäriltä. 

  3. OmaKelassa näet, onko hakemuksesi käsitelty ja ratkaistu, kuinka paljon etuutta saat ja milloin se maksetaan. Saat kotiisi postitse myös kirjallisen päätöksen.

Toinen vaihtoehto on, että täytät ja tulostat Sairauspäivärahahakemuksen SV 8 (pdf). Osasairauspäivärahaa haetaan samalla lomakkeella kuin sairauspäivärahaa. Postita hakemus ja liitteet osoitteeseen Kela, PL 10, 00056 KELA.

Jos olet työsuhteessa, sovi työjärjestelyistä työnantajasi kanssa. Sovi myös siitä, kuka toimittaa osa-aikatyön tiedot Kelaan (Työnantajat-osio)

Jos teet useampaa osa-aikatyötä, sovi kaikkien työnantajiesi kanssa työjärjestelyistä. Toimita B-lääkärinlausunto Kelaan mahdollisimman pian sen jälkeen, kun olet sopinut osa-aikatyön järjestelyistä. Jos vähennät työaikaa useammasta osa-aikatyöstä samanaikaisesti, lääkärin on arvioitava työkykysi ja mahdollisuutesi osa-aikatyöhön kaikissa työsuhteissasi.

Jos olet yrittäjä, toimita lääkärinlausunnon lisäksi sairauspäivärahahakemus OmaKelassa tai lomakkeella Sairauspäivärahahakemuksen SV 8 (pdf). Osasairauspäivärahaa haetaan samalla lomakkeella kuin sairauspäivärahaa. Hakemuksessa pyydetään tarvittavat tiedot yrittäjän työjärjestelyistä osa-aikaisen työn ajalta.  

Hakuaika

Hae osasairauspäivärahaa heti, kun olet sopinut työnantajasi kanssa osa-aikatyön aloittamisesta. Takautuva hakuaika on 2 kuukautta siitä päivästä, josta lähtien osasairauspäivärahaa halutaan saada.

Lue lisää

Sivu päivitetty 30.1.2024