Näin haet osasairauspäivärahaa

 
  1. Hae osasairauspäivärahaa OmaKelassa.

  2. Kuvaa tai skannaa liitteet ja lähetä ne OmaKelassa. Liitä hakemukseesi

    • B-lääkärinlausunto työterveyslääkäriltä tai työolosuhteet hyvin tuntevalta lääkäriltä.

  3. OmaKelasta näet, onko hakemuksesi käsitelty ja paljonko etuutta saat. Saat kotiisi postitse myös kirjallisen päätöksen.

Toinen vaihtoehto on, että täytät ja tulostat Sairauspäivärahahakemuksen SV 8 (pdf). Postita hakemus ja liitteet osoitteeseen Kela, PL 10, 00056 KELA.

Jos olet työsuhteessa, sovi työjärjestelyistä työnantajasi kanssa. Työnantaja lähettää osa-aikatyön tiedot Kelaan työnantajien asiointipalvelussa tai lomakkeella Ilmoitus osasairauspäiväraha, SV 28 (pdf).

Jos teet useampaa osa-aikatyötä, sovi kaikkien työnantajiesi kanssa työjärjestelyistä, jotta jokainen niistä voi lähettää osa-aikatyöstä tehdyn sopimuksen Kelaan. Toimita B-lääkärinlausunto Kelaan mahdollisimman pian sen jälkeen, kun olet sopinut osa-aikatyön järjestelyistä. Jos vähennät työaikaa useammasta osa-aikatyöstä samanaikaisesti, lääkärin on arvioitava työkykysi ja mahdollisuutesi osa-aikatyöhön kaikissa työsuhteissasi.

Jos olet yrittäjä, toimita lääkärinlausunnon lisäksi tiedot työjärjestelyistä. Ilmoita tiedot asiointipalvelussa valitsemalla Hakemukset ja ilmoitukset > Sairauspäivärahat > Hakemukseen liittyvä ilmoitus > Ilmoitus osa-aikatyöstä osasairauspäivärahaa varten. Toinen vaihtoehto on, että täytät ja tulostat lomakkeen Ilmoitus osasairauspäivärahasta SV 28 (pdf).

Hakuaika

Hae osasairauspäivärahaa heti, kun olet sopinut työnantajasi kanssa osa-aikatyön aloittamisesta. Takautuva hakuaika on 2 kuukautta siitä päivästä, josta lähtien osasairauspäivärahaa halutaan saada.

Lue lisää