Näin haet osittaista hoitorahaa | Henkilöasiakkaat | KelaSiirry sisältöön

Näin haet osittaista hoitorahaa

Hae osittaista hoitorahaa OmaKelassa

Lähetä hakemus ja liitteet verkossa. Kirjaudu OmaKelaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Hae etuutta
  1. Hae osittaista hoitorahaa OmaKelassa.
  2. Jos vanhemmat jakavat osittaisen hoitovapaan, molemmat hakevat osittaista hoitorahaa omalla hakemuksella. Kertokaa Lisätiedot-kohdassa, miten  jaatte hoitovastuun..
  3. Kuvaa tai skannaa liitteet ja lähetä ne OmaKelassa. Liitä hakemukseesi:
    • työnantajan todistus, josta näkyvät kaikki viikossa tehtävät työtunnit, työajan lyhentämisen syy ja työnantajan yhteystiedot. Vaihtoehtoisesti työnantaja voi lähettää todistuksen työnantajan asiointipalvelussa
  4. OmaKelassa näet, onko hakemuksesi ratkaistu, kuinka paljon etuutta saat ja milloin se maksetaan. Palvelussa näet myös muistutukset mahdollisesti puuttuvista liitteistä. Saat kotiisi postitse myös kirjallisen päätöksen.

Toinen vaihtoehto on, että täytät ja tulostat osittaisen hoitorahan hakemuksen WH 9 (pdf). Postita hakemus ja liitteet osoitteeseen Kela, PL 10, 00056 KELA. Jos haet hoitorahaa paperilomakkeella, työnantaja voi täyttää tiedon työajasta hakemukseen. Liitteeksi käy myös kopio työnantajan todistuksesta, josta käy ilmi työaika.

Jos asut Ahvenanmaalla, hae osittainen hoitoraha kotikunnastasi.

Hakuaika

Voit hakea osittaista hoitorahaa heti, kun olet sopinut osittaisesta hoitovapaasta työnantajan kanssa. Osittaista hoitorahaa voi saada takautuvasti enintään 6 kuukaudelta, joten tuki kannattaa hakea viimeistään 6 kuukauden kuluttua osittaisen hoitovapaan alkamisesta.

Ilmoita muutoksista

Muista ilmoittaa osittaiseen hoitorahaan liittyvistä muutoksista, jotta etuus voidaan maksaa sinulle oikein.

Jos haluat lakkauttaa etuuden, tee se verkossa. Voit myös soittaa Kelaan.

Lue lisää

Sivu päivitetty 3.1.2024

Mitä mieltä olet sivusta?