Ota yhteyttä perustulosta

Jos olet saanut Kelasta perustuloa ja tarvitset tietoa muiden etuuksien hakemisesta, ota yhteyttä Kelan palvelunumeroihin. Puhelinpalvelusta tavoitat palveluasiantuntijan ma–pe klo 9–16. Voit myös varata ajan Kelan puhelinpalveluun tai palvelupisteeseen.

Puhelu Kelan palvelunumeroon maksaa:

  • kiinteästä verkosta soitettaessa paikallisverkkomaksu (pvm)
  • matkapuhelimesta soitettaessa matkapuhelinmaksu (mpm)
  • ulkomailta soitettaessa ko. ulkomaanpuhelumaksu.

Maksut määräytyvät soittajan operaattorin hinnaston mukaan. Jos käytät puhepakettia, sinun kannattaa tarkistaa operaattoriltasi, sisältyvätkö 020-alkuiset puhelut siihen.
 

Mediapalvelu

Kelan asiantuntijat vastaavat toimittajien ja tiedotusvälineiden kysymyksiin. Jos et tavoita haluamaasi asiantuntijaa, ota yhteys Kelan viestintään. Viestinnän mediapäivystys palvelee numerossa 020 634 7745 arkisin klo 9–16.

Kela ei luovuta asiakkaidensa yhteystietoja

Kela ei luovuta asiakkaidensa tietoja medialle, tutkijoille tai muille tahoille, jollei lainsäädäntö siihen erikseen oikeuta tai velvoita. Perustulo oli Kelan näkökulmasta etuus siinä missä muutkin Kelan maksamat etuudet.

Kelan tulee kokeilun toimeenpanijana huolehtia kokeilun tutkimuksellisten tavoitteiden toteutumisesta. Tämä edellyttää esimerkiksi sitä, että yhteydenpito koehenkilöihin on kokeilun tavoitteisiin nähden oikeasuhtaista ja oikea-aikaista.

Tutustu tarkemmin: Perustulokokeilun osallistujiin kohdistuva huomio voi heikentää tulosten luotettavuutta

Tutustu tarkemmin