Ota yhteyttä perustulosta

Jos saat Kelasta perustuloa ja tarvitset tietoa perustulokokeilun päättymisestä, ota ensisijaisesti yhteyttä puhelimitse numeroon 020 371 017. Puhelinpalvelusta tavoitat palveluasiantuntijan ma–pe klo 9–15.

Puhelu Kelan palvelunumeroon maksaa:

  • kiinteästä verkosta soitettaessa paikallisverkkomaksu (pvm)
  • matkapuhelimesta soitettaessa matkapuhelinmaksu (mpm)
  • ulkomailta soitettaessa ko. ulkomaanpuhelumaksu.

Maksut määräytyvät soittajan operaattorin hinnaston mukaan. Jos käytät puhepakettia, sinun kannattaa tarkistaa operaattoriltasi, sisältyvätkö 020-alkuiset puhelut siihen.

Kelaan voi olla yhteydessä perustuloon liittyvissä kysymyksissä myös postitse Kela, PL 70, 70056 KELA.

Koska perustulo ei ole tavallinen Kelan etuus, Kelan verkkoasiointipalvelussa ei valitettavasti ole mahdollista hoitaa siihen liittyviä asioita.

Jos et ole mukana perustulokokeilussa, mutta haluat tietää siitä lisää, voit olla yhteydessä lähimpään Kelan palvelupisteeseen tai asiointipisteeseen.

Mediapalvelu

Kelan asiantuntijat vastaavat toimittajien ja tiedotusvälineiden kysymyksiin. Jos et tavoita haluamaasi asiantuntijaa, ota yhteys Kelan viestintään. Viestinnän mediapäivystys palvelee numerossa 020 634 7745 arkisin klo 9–16.

Kela ei luovuta asiakkaidensa yhteystietoja

Kela ei luovuta asiakkaidensa tietoja medialle, tutkijoille tai muille tahoille, jollei lainsäädäntö siihen erikseen oikeuta tai velvoita. Perustulo on Kelan näkökulmasta etuus siinä missä muutkin Kelan maksamat etuudet.

Kelan tulee kokeilun toimeenpanijana huolehtia kokeilun tutkimuksellisten tavoitteiden toteutumisesta. Tämä edellyttää esimerkiksi sitä, että yhteydenpito koehenkilöihin on kokeilun tavoitteisiin nähden oikeasuhtaista ja oikea-aikaista.

Tutustu tarkemmin: Perustulokokeilun osallistujiin kohdistuva huomio voi heikentää tulosten luotettavuutta

Tutustu tarkemmin