Perustulokokeilun lopulliset tulokset

Aika: 6.5.2020 klo 13–15
Paikka: verkkolähetys

#perustulokokeilu

Miten perustulokokeilu vaikutti osallistujien työllisyyteen? Entä heidän terveyteensä, toimeentuloonsa ja kokemuksiinsa viranomaisbyrokratiasta? Miten osallistujat itse kuvailivat haastatteluissa kokeilun merkitystä?

Perustulokokeilun tulokset julkaistaan keskiviikkona 6. toukokuuta. Julkistuksessa tutkijat esittelevät perustulokokeilun vaikutuksia osallistujien työllisyyteen ja hyvinvointiin. 

Nyt esiteltävät tulokset sisältävät työllisyystiedot molemmilta kokeiluvuosilta sekä osallistujille tehdyn haastattelututkimuksen tulokset. Lisäksi viime keväänä julkaistun kyselytutkimuksen tuloksia on analysoitu aiempaa kattavammin.

Julkistuksen järjestävät yhteistyössä Kela, sosiaali- ja terveysministeriö ja Helsingin yliopiston Tiedekulma. Juontajana toimii toimittaja Reetta Räty. Suomenkielinen osuus on klo 13.00–14.15 ja englanninkielinen osuus klo 14.20–15.00. Verkkolähetys on avoin kaikille kiinnostuneille. 

Suomen perustulokokeilu oli maailman ensimmäinen lakisääteinen, valtakunnallinen ja satunnaistettu perustulokokeilu. Se on herättänyt poikkeuksellista kiinnostusta sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Kokeilun arviointitutkimus tuottaa tietoa sosiaaliturvan uudistamisen tueksi.

Jos haluat tiedotteen ja esityksen materiaalit tilaisuuden jälkeen, ilmoittaudu viimeistään 5.5.