Puhelinpalvelu kunnille

Viranomaislinja 020 692 235 on Kelan palvelunumero kunnille. Viranomaislinja palvelee arkisin klo 9–16.

Viranomaislinja vastaa kunnan tiedusteluihin, jotka koskevat lastenhoidon tuen ja elatustuen yleisiä myöntämisperusteita, hakemismenettelyä, asian käsittelyvaihetta tai maksamista. Viranomaislinjaa voi käyttää myös yksittäistä tuen saajaa ja hänen asiaansa koskeviin tiedusteluihin. Kunnilla ei kuitenkaan ole oikeutta saada tietoja yksittäisen tuen saajan etuuden määrästä tai etuuspäätöksen perusteista.

Viranomaislinjan puhelut ohittavat tavalliset asiakaspuhelut. Kun soitat viranomaislinjalle, valitse '3', jos asiasi koskee lastenhoidon tukea tai elatustukea. Valintasi perusteella puhelu yhdistyy palvelunumeroon, jossa sinua opastaa juuri tähän etuuteen perehtynyt palveluasiantuntija.

Kelan vakuutuspiirin puhelinpalvelu yhteistyökumppaneille

Yhteistyötä ja paikalliset asiat esim. kuntalisäsopimuksiin tai kunnan päivähoitotietojen ilmoittamista koskeviin kysymyksiin vastaavat Kelan vakuutuspiirit. Valitse vakuutuspiiri, jonka vastuulle kunta kuuluu.

Kelan perintäkeskuksen puhelinpalvelu yhteistyökumppaneille

Kelan perintäkeskus hoitaa elatusapuvelan perinnän.

Lastenhoidon tuen kunnan laskuasioihin, maksuluetteloon tai kunnan yhteystietoihin liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä Kelan palautusten käsittelytiimiin, jonka yhteystiedot löytyvät lastenhoidon tuen arviolaskusta, joka kunnalle lähetetään kuukausittain.

Perintäkeskus palvelee yhteistyökumppaneita elatusapuvelkaan liittyvissä asioissa omalla viranomaislinjalla 020 634 4942.

Lapsiperheasiakkaita varten Kelassa on omat valtakunnalliset palvelunumerot

  • suomenkielinen palvelu 020 692 206 ma-pe 9–16
  • ruotsinkielinen ja englanninkielinen palvelu 020 692 226 ma-pe 9–16