Puhelinpalvelu yksityisille päivähoidon tuottajille

Viranomaislinja 020 692 235 on Kelan palvelunumero yksityisille päivähoidon tuottajille. Viranomaislinja palvelee arkisin klo 9-16.

Viranomaislinja vastaa päivähoidon tuottajien tiedusteluihin, jotka koskevat lastenhoidon tuen yleisiä myöntämisperusteita, hakemismenettelyä, asian käsittelyvaihetta tai maksamista. Viranomaislinjaa voit käyttää myös yksittäisen asiakkaan ja hänen asiaansa koskeviin ilmoituksiin esim. hoitosuhteen päättymisestä.

Viranomaislinjan puhelut ohittavat tavalliset asiakaspuhelut. Kun soitat viranomaislinjalle, valitse '3', jos asiasi koskee lastenhoidon tukea. Valintasi perusteella puhelu yhdistyy palvelunumeroon, jossa sinua opastaa juuri tähän etuuteen perehtynyt palveluasiantuntija.

Kelan vakuutuspiirin puhelinpalvelu yhteistyökumppaneille

Yhteistyötä ja paikallista asiaa koskeviin kysymyksiin vastaavat Kelan vakuutuspiirit. Vakuutuspiirin palvelunumeroon voit ilmoittaa esim. yhteystietojen muutoksesta tai verotusperusteista tai kysyä Katso –tunnisteesta, jonka avulla voit tehdä päivähoidon tuottajan ilmoituksen (lomake WH2) Kelaan sähköisesti.

Valitse vakuutuspiiri, jonka vastuulle oma asuinkuntasi kuuluu.

Hyväksynnän päivähoidon tuottamiselle tai työsuhteisen hoitajan työsopimuksen hyväksymisen tekee kunta.

Lapsiperheasiakkaita varten Kelassa on omat valtakunnalliset palvelunumerot

  • suomenkielinen palvelu 020 692 206 ma-pe 9–16
  • ruotsinkielinen ja englanninkielinen palvelu 020 692 226 ma-pe 9–16