Miten muutto vaikuttaa Kelan tukiin?

Muutto voi vaikuttaa Kelasta saamiisi tukiin, esimerkiksi kun muutat toiseen asuntoon, muutat yhteen kumppanisi kanssa tai lapsi muuttaa luoksesi. Ilmoita muutosta Kelaan ja tee tarvittaessa uusi hakemus tai hae tuen tarkistusta.

Ilmoita muutosta ja hae tuen tarkistusta OmaKelassa tai Kelan lomakkeilla. Jos et voi hoitaa asiaasi verkossa tai lomakkeella, soita Kelan puhelinpalveluun, varaa puhelinaika tai tule käymään palvelu- tai asiointipisteessä.

Muista tehdä muuttoilmoitus

Uutta kotiosoitetta ei tarvitse ilmoittaa Kelaan. Saamme sen automaattisesti väestötietojärjestelmästä, kun teet muuttoilmoituksen. Tee muuttoilmoitus Digi- ja väestötietovirastoon.

Jos muutat toiseen asuntoon

Muutto toiseen asuntoon voi vaikuttaa saamiisi Kelan tukiin. Se voi vaikuttaa myös vanhaan asuntoon jäävien tai uudessa asunnossa kanssasi asuvien tukiin.

Jos muutat yhteen puolison tai lapsen kanssa

Yhdessä asuminen puolison tai lapsen kanssa vaikuttaa moneen Kelan etuuteen. Jos muutat yhteen avopuolison tai lapsen kanssa, ilmoita siitä Kelaan. Avioliitosta ei tarvitse ilmoittaa, sillä Kela saa tiedon väestötietojärjestelmästä.

Jos muutat ulkomaille tai ulkomailta Suomeen

Jos muutat ulkomaille tai oleskelet ulkomailla tavallista lomamatkaa pidemmän ajan, sinun on aina ilmoitettava siitä Kelalle. Tarkista, miten muutto vaikuttaa sosiaaliturvaasi.

Uutta Kela-korttia ei tarvitse tilata muuton vuoksi.

Lue lisää