Kansaneläkettä, työeläkettä vai molempia?

Eläkkeet turvaavat toimeentuloa vanhuuden, työkyvyttömyyden tai ikääntyneen ihmisen työttömyyden aikana. Eläkkeitä maksavat työeläkelaitokset ja Kela.

  • Kela maksaa kansaneläkettä. Kansaneläke voi olla työkyvyttömyyseläkettä tai vanhuuseläkettä. Kela voi maksaa sinulle myös takuueläkettä. Kelan eläkkeitä voit hakea, jos muut eläkkeesi ja korvauksesi eivät ylitä kansaneläkkeen tai takuueläkkeen tulorajaa tai sinulle ei ole kertynyt työeläkettä ollenkaan.

  • Työeläkelaitokset maksavat työeläkettä työn ja yrittäjätoiminnan perusteella. Työeläke voi olla työkyvyttömyyseläkettä tai vanhuuseläkettä. Voit siirtyä oman työeläkelaitoksesi palveluun tästä. Kirjaudu palveluun pankkitunnuksilla.

Jos olet asunut tai työskennellyt muualla kuin Suomessa, voit saada eläkettä ulkomailta.

Tietoa työeläkkeesi määrästä saat työeläkelaitoksestasi. Siirry oman työeläkelaitoksesi palveluun tästä. Kirjaudu palveluun pankkitunnuksilla.

Katko Eläketurvakeskuksen ohjauspalvelussa 9.1.2021

Eläketurvakeskuksen (Arek) ohjauspalvelussa otetaan käyttöön Suomi.fi-tunnistuspalvelu lauantaina 9.1.2021. Käyttöönotosta aiheutuu katko myös Kelan avoimilla verkkosivuilla oleviin linkkeihin, joissa asiakas siirretään ohjauspalvelun kautta työeläkevakuuttajan palveluun.

Katko alkaa lauantaina klo 8 ja sen arvioitu kesto on 1 h.

Lue lisää