Näin haet Kelan leskeneläkettä

  1. Hae sekä Kelan että työeläkelaitosten myöntämää leskeneläkettä samalla lomakkeella.
  2. Täytä ja tulosta hakemus Leskeneläke ETK/KELA 7004 (pdf).
  3. Postita hakemus ja liitteet osoitteeseen Kela, PL 10, 00056 KELA tai edesmenneen puolisosi työeläkevakuutuslaitokseen. Liitteet voit lähettää myös viestinä OmaKelassa. Kirjaudu OmaKelaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
  4. Saat kotiisi postitse kirjallisen päätöksen. Näet päätöksen myös OmaKelassa.

  5. Voit hakea työeläkelaitoksen maksamaa leskeneläkettä myös omasta työeläkelaitoksestasi. Siirry oman työeläkelaitoksesi palveluun tästä. Palveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla. Voit hakea työeläkelaitoksen palvelusta samalla myös Kelan leskeneläkettä.  

Jos olet pienituloinen, hae jatkoeläkkeen täydennysmäärää lomakkeella Leskeneläkkeen täydennysmäärä EV 277 (pdf). Arvioi myös oikeutesi asumistukeen laskurilla.

Jos sinä tai puolisosi olette asuneet tai työskennelleet ulkomailla, täytä lisäksi liite U, jonka nimi on Asuminen ja työnteko ulkomailla ETK/KELA 7110 (pdf).

Jos sinulla on alle 17-vuotiaita lapsia, hae lapsilisään yksinhuoltajakorotus. Voit saada sen, jos et ole puolisosi kuoltua uudessa parisuhteessa.

Hakuaika

Hae leskeneläkettä puolisosi kuolemaa seuraavan kuukauden alusta. Kela myöntää tuen takautuvasti enintään puolen vuoden ajalta.

Kelan verkkoasiointipalvelusta näet, onko hakemuksesi ratkaistu.

Lue lisää