Ilmoitin.fissä voi nyt tunnistautua myös Suomi.fin tavoilla

Ilmoitin.fissä eSARA-xml-tiedostoja lähettävät henkilöt voivat 22.4.2020 alkaen tunnistautua palveluun Suomi.fin tavoilla, jos heillä on Suomi.fi-valtuudet. Suomi.fi-valtuudet kannattaa hankkia niin pian kuin se on mahdollista, koska Katso-palvelu poistuu käytöstä vuoden 2020 aikana.

Työnantajien päiväraha-asioinnissa käytettyjä eSARA-xml-tiedostoja voi 22.4.2020 alkaen lähettää Kelaan tunnistautumalla Ilmoitin.fi-palveluun Suomi.fin tavoilla eli pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella ja varmennekortilla. Jos eSARA-tiedoston lähettäjä käyttää Suomi.fi-tunnistusta, hän tarvitsee Suomi.fi-valtuuden ”Palvelussuhteeseen liittyvien etuuksien hakeminen” kaikilta niiltä organisaatioilta, joiden tiedostoja hän lähettää Kelaan. Valtuudet annetaan ja pyydetään Suomi.fi-verkkopalvelussa.

Kaikki työnantajaorganisaatiot eivät vielä voi myöntää Suomi.fi-valtuuksia. Siksi myös Katso-tunnistus pysyy käytössä vuoden 2020 loppupuolelle asti. Jos eSARA-tiedostojen lähettäjä käyttää Katso-tunnistetta, hänellä pitää olla Kelan Katso-rooli "Hakemukset, maksut ja päätökset". Katso-tunnistus on edelleen ainoa vaihtoehto eSARA-peräkkäistiedostoja lähettäville, mutta peräkkäistiedostojen lähettäminen päättyy samalla kun Katso-tunnistus päättyy.

Kesän aikana Suomi.fi-palvelussa otetaan käyttöön uusia ominaisuuksia. Sen jälkeen esimerkiksi kunnat, valtion virastot, säätiöt, elinkeinoyhtymät ja ulkomaiset yritykset voivat antaa edustajilleen Suomi.fi-valtuuksia.

Työnantajien päiväraha-asiointia hoitavien henkilöiden kannattaa hankkia Suomi.fi-valtuudet niin pian kuin se on mahdollista. Seuraa Ilmoitin.fissä, milloin Katso-tunnisteen käytön päättyy.

Lue lisää