Tilaisuudet kuntoutuksen yhteistyökumppaneille

Kelan kehittämishankkeet uudistavat kuntoutuspalveluja – osallistu kesällä järjestettäviin loppuseminaareihin.

Tulevana kesänä järjestetään kaksi loppuseminaaria, joissa esitellään Kelan Etäkuntoutus-hanketta ja NEET-nuorten kuntoutuksen kehittämisen projektia. Kehittämishankkeista saatua tietoa ja kokemuksia hyödynnetään vakiintuneiden ja uusien kuntoutuspalvelujen kehittämisessä.

Etäkuntoutus-hankkeen loppuseminaari 10.6.2019 klo 10-16

Voiko lapsen terapiaa tai AVH-kuntoutusta toteuttaa etänä? Millaista ei-reaaliaikainen etäkuntoutus on? Etäkuntoutus-hankkeessa selvitettiin esimerkiksi, miten kuntoutuskursseissa tai ammatillisessa kuntoutuksessa voidaan hyödyntää etäteknologiaa. Seminaarissa esitellään 13 eri etäkuntoutuskokeilun kokemuksia ja tuloksia.

NEET-nuorten kuntoutuksen kehittämisen projektin loppuseminaari 27.8. klo 12-16

Nuoret ovat päässeet 1.1.2019 alkaen ammatilliseen kuntoutukseen ilman lääkärinlausuntoa tai kirjallista hakemista. NEET-nuorten kuntoutuksen kehittämisen projektin tavoitteena on ollut ammatillisen kuntoutuksen lainmuutokseen valmistautuminen ja nuoren ammatilliseen kuntoutukseen ohjaamisen kehittäminen. Projektin aikana kokeiltiin nuoren ohjaamista kuntoutukseen ilman lääkärinlausuntoa tai kirjallista hakemista sekä kokeiltiin kokonaan uutta kuntoutuspalvelua, NUOTTI-valmennusta. Seminaarissa esitellään osana projektia tehdyn arviointitutkimuksen tuloksia.

Molemmat seminaarit järjestetään Kelan päätoimitalossa Helsingissä. Seminaareihin voi osallistua myös webinaarin kautta. Seminaarien ohjelmat ja ilmoittautuminen julkaistaan tällä sivustolla viimeistään toukokuun alussa. Molemmat tilaisuudet ovat maksuttomia.