Ajankohtaista koronatilanteesta työnantajalle

 

Tälle sivulle on koottu tietoa koronatilanteen (COVID-19) vaikutuksista Kelan palveluihin työnantajille ja hakemusten käsittelyyn. Tutustu myös Työterveyslaitoksen ohjeisiin työpaikoille.

Asiointi Kelan kanssa

Koronaviruksen takia suosittelemme, että työnantaja-asiakkaat jotka tarvitsevat neuvoa päiväraha- ja kuntoutuskysymyksissä hyödyntävät chattia, kunhan kyse ei ole yksittäisten työntekijän asioista.

Työnantajalinja, jossa soittaja tarvittaessa voidaan tunnistaa, voi olla ruuhkautunut.

Ei-kiireellisissä neuvonta-asioissa suojattu sähköposti on hyvä vaihtoehto. Suojatun sähköpostin ohjeisiin kannattaa tutustua huolella, jotta lähetettävä sähköposti varmasti on suojattu ja menee oikeaan osoitteeseen (tyonantajat.neuvonta@kela.fi). Vastuu suojatusta yhteydestä on lähettäjällä.

Työterveyshuollon korvausten neuvonta- ja hakemusasioita varten on omat yhteystietonsa.

Työntekijä kannattaa ohjeistaa asioimaan verkossa ja puhelimessa.

Lomautustilanteissa työntekijöitä voi ohjata sivulle kela.fi/lomautus

Hakemukset ja liitteet

Hakemukset kannattaa toimittaa asiointipalvelussa ja liitteet lähettää joko postitse tai suojattuna sähköpostina. Suojatun sähköpostin lähettämisen ohjeeseen kannataa tutustua huolella.
Jos verkkoasiointi ja/tai suojatun sähköpostin käyttö ei ole mahdollista, hakemukset ja liitteet voi lähettää Kelaan postitse. Hakemuslomakkeita voi tulostaa Kelan verkkosivuilta.

Asiointi palvelupisteessä

Jos käynti palvelupisteessä on välttämätöntä, pyydämme noudattamaan hyvää käsihygieniaa ja välttämään lähikontaktia.
Ethän tule paikalle, mikäli sinulla on flunssan oireita, olet matkustanut ulkomailla tai olet mahdollisesti koronaviruksen altistusketjussa. Palvelupisteiden puhdistamista ja hygieniaa on tehostettu.

Hakemusten käsittely

Hakemusten käsittely voi ruuhkautua epidemiatilanteessa. Tällöin Kela voi päättää, että käytettävissä olevat resurssit suunnataan välittömästi ihmisten toimeentuloa turvaaviin etuuksiin.

Tartuntatautipäiväraha korvaa ansionmenetystä

Kela voi maksaa tartuntatautipäivärahaa, kun työntekijä on määrätty olemaan poissa työstään jonkin tartuntataudin, esimerkiksi koronaviruksen, leviämisen estämiseksi. Alle 16-vuotiaan huoltajalla on oikeus tartuntatautipäivärahaan, jos lapsi on määrätty karanteeniin ja huoltaja ei siksi voi tehdä työtä.
Kela tarvitsee tartuntatautipäivärahan maksamista varten kunnan tai sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaavan lääkärin päätöksen työstä poissaolosta, eristämisestä tai karanteenista.

Ajankohtaiset tiedotteet

> Lisää tiedotteita (henkilöasiakkaat)