Vuoden 2021 KIILA-kursseja voi hakea 1.9.2020 alkaen

Vuoden 2021 KIILA-kuntoutuskurssit ovat työnantajien, ammattiliittojen ja yhdistysten haettavissa 1.9.2020 alkaen. Edelleen haettavissa ovat myös loppuvuoden 2020 kurssit.

Kelan järjestämä KIILA-kuntoutus on tarkoitettu työssä oleville henkilöille, jotka tarvitsevat tukea työkykyynsä. KIILA-kuntoutus voi toteutua joko KIILA-kurssina tai uutena KIILA-yksilöpalveluna.

Kursseja voivat hakea työnantajat yhteistyössä työterveyshuollon kanssa sekä ammattiliitot ja yhdistykset. Kursseja voi hakea ympäri vuoden sitä mukaa kun työpaikalla ilmenee kuntoutuksen tarvetta. Kurssin koko on 5–8 kuntoutujaa.

Vuoden 2021 KIILA-kursseja voi hakea 1.9.2020 alkaen. Myös loppuvuoden 2020 kursseja voi edelleen hakea syksyn aikana. Näiden kurssien pitää käynnistyä vuonna 2020, mutta ne voivat jatkua myös vuoden 2021 puolella.

Miten KIILA-kursseja haetaan

KIILA-kuntoutuskurssia voi hakea KIILA-kurssien asiointipalvelussa. Palveluun kirjaudutaan Suomi.fi-tunnistuksella. Palvelun käyttäjä tarvitsee Suomi.fi-valtuuden "Kuntoutuskurssitarpeen ilmoittaminen”.

Osa organisaatioista on voinut antaa Suomi.fi-valtuuksia vasta kesäkuusta 2020 alkaen. Tämän vuoksi asiointipalvelua on toistaiseksi ollut mahdollista käyttää ilman Suomi.fi-valtuutta, jos käyttäjän Katso-tunnisteella on rooli "Katso - Yrityksen työntekijä". Katso-tunniste ja Katso-roolit toimivat enintään vuoden 2020 loppuun asti.

Myös yksittäinen työntekijä voi hakea KIILA-kuntoutusta

Myös yksittäinen työntekijä voi hakea ammatilliseen KIILA-kuntoutukseen, joko oma-aloitteisesti tai työterveyshuollon tai esimiehen ehdotuksesta.

Työntekijä voi etsiä KIILA-kursseja kuntoutuskurssihaulla tai hakea KIILA-yksilöpalvelua ja valita itse kuntoutusta toteuttavan palveluntuottajan.

KIILA-yksilöpalvelussa palveluntuottaja kokoaa yksittäisistä asiakkaista ryhmän. Ryhmä voi olla ammattialakohtainen tai koostua eri alojen ammattilaisista. Ryhmän koko on 3–5 kuntoutujaa. Yksilöpalvelu sisältää useampia yksilöllisen valmennuksen käyntikertoja kuin kurssimuotoinen KIILA-kuntoutus.

Lue lisää