Jäitkö työttömäksi koronatilanteessa?

Hallitus on esittänyt määräaikaisia muutoksia palkansaajan ja yrittäjän työttömyysturvaan koronatilanteen vuoksi. Muutoksia ei ole vielä vahvistettu. Niistä tiedotetaan mahdollisimman pian, ja uudet ohjeet päivitetään tälle sivulle. Ehdotetut muutokset vaikuttavat työttömyysturvan ehtoihin ja yrittäjien työttömyysturvaan. Lue tiedote Hallitus esittää muutoksia työttömyysturvaan (24.3.).

Hae toistaiseksi työttömyysturvaa nykyisten ohjeiden mukaan.

Jos kuulut työttömyyskassaan ja täytät työssäoloehdon, hae ansiopäivärahaa oman työttömyyskassasi (tyj.fi) ohjeiden mukaisesti.

Toimi näin, jos haet työttömyysetuutta Kelasta

  1. Ilmoittaudu työttömäksi työnhakijaksi TE-palveluihin, jos sinut on lomautettu tai irtisanottu tai jos olet yrittäjä vailla töitä. Työttömyysetuutta ei voida maksaa, jos et ole ilmoittautunut työttömäksi työnhakijaksi. TE-palvelut antaa Kelalle lausunnon siitä, oletko oikeutettu työttömyysetuuteen.
  2. Hae työttömyysetuutta Kelasta. Hakemukset ja liitteet kannattaa toimittaa verkossa. Verkossa näkee myös, jos jokin liite puuttuu tai hakemusta pitää muuten täydentää. Jos verkkoasiointi ei ole mahdollista, hakemukset ja liitteet voi lähettää postitse osoitteeseen Kela, PL 10, 00056 Kela. Hakemuslomakkeita voi tulostaa Kelan verkkosivuilta.
  3. Jos työttömyys jatkuu, täytä säännöllisesti työttömyysajan ilmoitus, johon merkitset työttömyyspäivät. Jos teet osa-aikaisia töitä työttömänä ollessasi, merkitse ilmoitukseen myös tehdyt työtunnit ja työpäivät.
  4. Kun työttömyys päättyy, ilmoita tästä TE-palveluihin ja Kelaan.

Saat tarkempia ohjeita työttömyysetuuden hakemiseen ja omaan tilanteeseesi näiltä sivuilta:

Lue lisää