Kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskurssit

Kela järjestää kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuskursseja lapsille, nuorille ja aikuisille sekä heidän perheilleen ja lähiomaisilleen.

Kurssit auttavat kuntoutujaa ja hänen perhettään sopeutumaan sairauden tai vamman mukanaan tuomiin muutoksiin tai kuntoutumaan siitä. Kursseilta saat tietoa sairaudestasi, vertaistukea sekä tukea arjen toimintoihin ja niistä suoriutumiseen.

Kurssit toteutetaan ryhmäkuntoutuksena. Lapsille suunnatut kurssit järjestetään perhekursseina, joille vanhemmat ja sisarukset voivat osallistua.

Tutustu kurssitarjontaan

Etsi sinulle sopiva kurssi kuntoutuskurssihaulla. Valitse 'Sairausrymäkohtaiset kurssit'

Kuntoutuskurssihaku

Osaan aikuisten ja nuorten kursseista sisältyy omaisen jakso, jolla omainen oppii tukemaan läheistään arjessa ja saa vertaistukea muilta samassa tilanteessa olevilta.

Tutustu kurssitarjontaan

Etsi sinulle sopiva kurssi kuntoutuskurssihaulla. Kirjoita hakukenttään sairauden nimi, johon haet kuntoutusta tai sopeutumisvalmennusta.

  • Etsi lasten kursseja valitsemalla kuntoutuskurssihausta ”Lasten perhekurssit”
  • Etsi nuorten kursseja kuntoutuskurssihausta valitsemalla valikosta ”Nuorten kurssit” tai ”Nuorten perhekurssit”
  • Etsi aikuisille suunnattuja kursseja kuntoutuskurssihausta valitsemalla valikosta ”Aikuisten kurssit” tai hae kurssia sairauden nimellä. Lisäksi kursseja on tarjolla omaishoitajille ja yli 68-vuotiaille, joilla on useampia sairauksia.

Kurssin sivulta löydät tarkemmat tiedot kurssin sisällöstä, kurssien aikatauluista sekä niiden toteuttajista.

Kuntoutus on sinulle maksutonta. Sinulla saattaa olla oikeus kuntoutusrahaan kuntoutuksen ajalta. Kela korvaa myös kuntoutukseen tehtyjä matkoja.

Lue lisää