Näin haet epidemiatukea

Lähetä hakemus ja liitteet verkossa

Lähetä pdf-hakemus ja liitteet asiointipalvelun Viestit-toiminnolla. Selkeä puhelimella otettu kuva käy liitteeksi.

Lähetä hakemus
 
 1. Lue ensin, onko sinulla oikeus epidemiatukeen.
 2. Täytä hakemuslomake SV 20 (pdf).
 3. Liitä hakemukseesi työnantajan todistus palkattomasta poissaolosta (SV20a, pdf) tai muu selvitys, jossa kerrotaan kaikki samat tiedot. Työnantajasi voi myös lähettää todistukseen tarvittavat tiedot työnantajan asiointipalvelussa tai lomakkeella.
 4. Toimita hakemuksen liitteenä kopio kunnan antamasta todistuksesta, päätöksestä tai muusta selvityksestä, jos lapsi kuuluu erityisen tuen piiriin, pidennetyn oppivelvollisuuden piiriin tai perusopetukseen valmistavan opetuksen piiriin.
 5. Lähetä hakemus ja liitteet viestinä Kelan asiointipalvelussa. Voit lähettää kaikki tiedostot saman viestin liitteenä. Jos hakemus ja liitteet eivät ole sähköisessä muodossa, voit skannata ne tai ottaa niistä kuvan. Valitse viestin aiheeksi Sairastaminen ja tarkenteeksi Epidemiatuki. Voit myös postittaa hakemuksen Kelaan osoitteeseen Kela, PL 10, 00056 KELA.
 6. Asiointipalvelusta näet, onko hakemuksesi ratkaistu, paljonko saat tukea sekä maksupäivät. Tiedot näkyvät kohdassa tartuntatautipäiväraha. Saat myös kirjallisen päätöksen, joka postitetaan kotiisi.

Ulkomailta Suomeen saapunut kausityöntekijä

Ulkomailta Suomeen saapuneet kausityöntekijät, jotka ovat rajoitetusti verovelvollisia, voivat hakea väliaikaista epidemiatukea näin:  

 1. Täytä hakemuslomake SV 21 (pdf).

 2. Liitä hakemukseesi

 3. Postita hakemus ja kaikki tarvittavat liitteet samalla kertaa Kelaan osoitteeseen Kela, PL 10, 00056 KELA.
 4. Saat asiasta kirjallisen päätöksen, joka postitetaan ilmoittamaasi osoitteeseen.

Suullinen hakeminen

Jos et voi hakea väliaikaista epidemiatukea lomakkeella, voit hakea tukea suullisesti. Soita silloin Kelan palvelunumeroon 020 692 247.

Hakuaika

Epidemiatukea voidaan maksaa takautuvasti 3 kalenterikuukauden ajalta ja aikaisintaan 16.3.2020 alkaen. Jos haet tukea 16.3.2020 alkaen, hakemuksen pitää olla Kelassa viimeistään 30.6.2020.

Oikeus väliaikaiseen epidemiatukeen on vain poikkeusolojen voimassaolon ajalta 16.3.–15.6.2020.

Ilmoita muutoksista

Jos oikeutesi väliaikaiseen epidemiatukeen päättyy, Kela lakkauttaa tuen. Jos saat tukea ja olosuhteesi muuttuvat, ilmoita siitä välittömästi Kelaan.

Sinun on pikaisesti ilmoitettava Kelaan seuraavista muutoksista:

 • palaat työhön ja palkaton vapaasi päättyy
 • työsuhteesi päättyy kesken palkattoman vapaan.

Ilmoita muutoksista lähettämällä viesti asiointipalvelussa. Valitse aiheeksi Sairastaminen ja tarkenteeksi Epidemiatuki.

Asiakaspalvelu

Jos tarvitset lisätietoja tai apua väliaikaisen epidemiatuen hakemiseen, ota Kelaan ensisijaisesti yhteyttä puhelimitse.

Väliaikaisen epidemiatuen palvelunumero on 020 692 247. Tavoitat numerosta palveluneuvojan ma–pe klo 9–16.

Puhelinpalvelua saa myös arabiaksi, somaliksi ja venäjäksi.

Yhteystiedot työnantajille

Lue lisää