Kela pyrkii turvaamaan asiakkaidensa terapian jatkuvuuden, vaikka Vastaamon toiminta päättyy

Kela pyrkii varmistamaan, että sen asiakkaiden terapiapalvelut jatkuvat keskeytyksettä huolimatta Psykoterapiakeskus Vastaamon konkurssihakemuksesta.

Psykoterapiakeskus Vastaamo on haettu konkurssiin. Vastaamon toiminnan päättyminen vaikuttaa noin 2 800 Kelan asiakkaaseen. Asiakkaista noin 2 600 on saanut Kelan tukemaa psykoterapiaa ja 180 vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta.

Vastaamo on ilmoittanut, että se on tehnyt esisopimuksen liiketoimintansa myymisestä Vervelle.

Kelan kuntoutuspsykoterapia-asiakkaiden terapia voi jatkua, vaikka Vastaamon liiketoiminta siirtyisi Vervelle tai terapeutti jatkaisi ammatinharjoittamista muulla tavalla.

Vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen asiakkaiden kohdalla Kelan täytyy neuvotella Verven kanssa ja hyväksyä sopimuksiin ehdotettavat muutokset. Kelan täytyy myös tutkia, että terapia vastaa laadultaan sopimuksen ehtoja.

Kelan tavoitteena on, että asiakkaan terapia jatkuu keskeytyksettä saman terapeutin kanssa.  

– Parasta olisi, että terapiasuhde voisi jatkua saumattomasti Vervessä. Tarvittaessa Kela auttaa Vastaamon tietomurron uhreiksi joutuneita asiakkaitaan uuden terapeutin löytämisessä, toteaa osaamiskeskuksen päällikkö Mikko Toivanen Kelasta.

Kela tukee asiakkaitaan hankalassa tilanteessa ja tiedottaa lisää, kun asiasta on uutta kerrottavaa.

Psykoterapiakeskus Vastaamo on tuottanut Kelan tukemaa kuntoutuspsykoterapiaa vuodesta 2011 ja vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta vuodesta 2015.

 

Lisätietoa

Kelan aiemmat tiedotteet Psykoterapiakeskus Vastaamosta