Perhevapaakorvauksen hakeminen

Voit hakea perhevapaakorvausta heti, kun raskausvapaan, äitiysvapaan tai adoptiovanhemman vanhempainvapaan ajalta on maksettu palkkaa vähintään 1 kuukaudelta.

Kun kyse on vanhaan lakiin perustuvista perhe-etuuksista, perhevapaakorvausta pitää hakea 6 kuukauden kuluessa vanhempainvapaan päättymisestä.

Jos palkkaa on maksettu uuden lain mukaiselta ajalta, perhevapaakorvausta tulee hakea 2 vuoden kuluessa raskausvapaan tai adoptiovanhemman vanhempainrahajakson alkamisesta, kun äidille on maksettu raskausrahaa tai adoptiovanhemman vanhempainrahaa.

  1. Hae perhevapaakorvausta Työnantajan asiointipalvelussa

    Voit hakea korvausta myös tulorekisterin kautta, jos palkanlaskentaohjelmassa on siihen valmius ja olet antanut suostumuksen sähköiseen päätökseen. 
     
  2. Saat perhevapaakorvauksesta päätöksen postitse. Päätökset ja maksutiedot ovat nähtävissä myös Työnantajan asiointipalvelussa. Asiointipalvelussa voit luopua postitse lähetettävistä päätöksistä ja siirtyä sähköisiin päätöksiin. 

    Voit hakea perhevapaakorvausta myös täyttämällä Työnantajan hakemuksen SV18 (pdf). Samalla hakemuksella voit hakea vuosilomakustannuskorvausta. Postita lomake mahdollisine liitteineen osoitteeseen Kela, PL 26, 00056 Kela. Päätökset perhevapaakorvauksesta ja vuosilomakustannuskorvauksesta annetaan erikseen.

Lue lisää