Vanhempainpäivärahakauden laskurin ohjeet

Laskentatoiminnolla voidaan laskea äitiys- ja vanhempainrahakausi sekä adoptiovanhemman vanhempainrahakausi. Lisäksi voi laskea tietyn aikavälin arkipäivien lukumäärän.

Kirjoita päivämäärätiedot esim. muodossa pp.kk.vvvv.

"Laske kaudet"- painiketta klikkaamalla näytetään annettujen tietojen perusteella laskettu äitiys- ja vanhempainrahakausi / adoptiovanhemman vanhempainrahakausi sekä tieto siitä mistä alkaen äitiysrahakausi voidaan aloittaa varhennettuna.

Laskennan jälkeen annettuja tietoja voidaan muuttaa ja klikata uudelleen "laske kaudet" painiketta. Näytöllä voidaan myös laskea kauden alusta haluttu määrä arkipäiviä, jos halutaan selvittää esimerkiksi sitä, mihin saakka työnantaja maksaa palkkaa. "Näytä maksujaksot" painiketta klikkaamalla näytetään maksujaksot.

Tallenna lapsen tiedot ja saat jatkonäytöllä käyttöön erillisen tapahtuman, jolla voi laskea tietyn aikavälin arkipäivien lukumäärän. ’Tallenna aikaväli ja laske aikaväliin sisältyvien arkipäivien lukumäärä’ –osuutta voi käyttää apuna erityisesti isyysrahan hakemisessa tai vanhempainrahakautta jaettaessa.

Laskurin avulla voi tarkistaa kuinka monta päivärahapäivää sisältyy tiettyyn aikaväliin tai koska kausi päättyy, kun käytettävissä on tietty määrä päiviä.