Korvauksia matkoista

Kela korvaa julkiseen tai yksityiseen terveydenhuoltoon tehdyn matkan kustannuksia, jos menet hoitoon sairauden, raskauden tai synnytyksen vuoksi. Kuntoutukseen tehtyjä matkoja Kela korvaa, jos kuntoutus perustuu Kelan tai julkisen terveydenhuollon antamaan kuntoutuspäätökseen. Matkat korvataan yleensä lähimpään hoitopaikkaan ja halvimman matkustustavan mukaan.

Jos saattajan tai perheenjäsenen pitää olla mukana, voit hakea korvausta myös heidän matkakustannuksistaan.

Kela ei korvaa erillistä lääkkeiden hakumatkaa apteekkiin.

Korvaus yöpymisestä

Jos joudut esimerkiksi liikenneyhteyksien vuoksi yöpymään kuntoutuspaikkakunnalla, voit saada yöpymisrahaa. Se on enintään 20,18 euroa vuorokaudessa.

Matkojen omavastuu

Omavastuu on 25 euroa yhdensuuntaiselta matkalta. Kela korvaa sinulle kustannuksen, joka ylittää omavastuun.

Hae korvausta kuitenkin myös alle 25 euroa maksaneista matkoista, jotka olet maksanut kokonaan itse. Myös ne lasketaan mukaan vuosiomavastuuseen eli matkakattoon. Jos olet maksanut kalenterivuoden aikana matkakustannuksia 300 euroa, Kela korvaa loppuvuoden ajan matkakustannukset kokonaan.

Taksimatkat

Jos sinun pitää käyttää taksia terveydentilasi tai puutteellisten liikenneolosuhteiden takia, voit saada matkoista korvauksen. Korvausta varten sinulla pitää olla hoitolaitoksen antama todistus, jonka nimi on Todistus matkakorvausta varten (SV 67).

Tilaa taksi alueellisesta tilausnumerosta. Näin saat matkakorvauksen heti taksissa. Omavastuu on 25 euroa yhdensuuntaiselta matkalta. Myös alle 25 euron jäävät matkat kirjautuvat suoraan vuosiomavastuuseen.

Lue lisää taksimatkoista Kelan sivuilta (yleissuomeksi)

Löydät alueelliset tilausnumerot Kelan sivuilta (yleissuomeksi)

Voit seurata sinulle vuoden aikana kertyneitä matkakustannuksia Kelan asiointipalvelussa (yleissuomeksi)

Lue lisää