FPA med på Helsinki Pride-veckan – likabehandling en del av vardagen vid FPA

FPA är även i år en av de officiella samarbetspartnerna till Finlands största evenemang inom kultur och mänskliga rättigheter, Helsinki Pride. Evenemanget ordnas 7–13.9.2020.

Deltagandet i Helsinki Pride-veckan är en del av FPA:s arbete för jämställdhet, likabehandling och ansvarsfullhet. FPA har i sin strategi förbundit sig att vidta konkreta åtgärder för att främja likabehandling.

– Vid FPA lägger vi stor vikt vid likabehandling, vid mångfalden bland människor och vid att förstå att vi människor är olika på många sätt. Det här är något som vi måste beakta såväl i kundarbetet som i arbetsgemenskaperna varje dag, säger FPA:s generaldirektör Outi Antila.

Under hösten ordnas kurser för personalen, där man sätter sig in i mångfalden bland kunderna och de anställda och i hur mångfalden kan beaktas i det dagliga arbetet.

I samband med Helsinki Pride i fjol inrättades också ett eget regnbågsnätverk vid FPA. Nätverket har som uppgift att stödja likabehandling vid FPA. Regnbågsnätverket är öppet för alla anställda och har verksamhet i hela landet.

Regnbågsflaggorna vajar åter vid FPA:s huvudkontor

Lördag 12.9.2020 kl. 13–16 finns kundservicepersonal från FPA i Helsingfors centrum för att möta kunderna och svara på deras frågor. FPA:s anställda har granna vimplar och svarta kepsar med regnbågsmotiv. På FPA:s Instagramkonto @kela_fpa ordnas också en livesändning 12.9 från och med kl. 13. Man kan följa livesändningen under Instagram stories.

Vid huvudkontoret i Tölö vajar regnbågsflaggorna hela veckan. Prideveckan kan synas också vid kundserviceställena i form av affischer, bilder som rullar fram på infoskärmarna och regnbågsmönstrade nyckelband som de anställda bär runt halsen.