Indrivningstrassel? Få svar via webben

Våra experter svarar på forumet Fråga FPA nu även på frågor om indrivning och hur det går till i praktiken.

På det nya forumet Fråga om indrivning kan du ställa frågor till exempel om återkrav av förmåner, indrivning av underhållsbidragsskuld eller indrivning av borgensansvarsskuld på studielån.

Fråga FPA betjänar cirka 100 000 besökare varje månad

På Fråga FPA svarar våra experter på frågor om förmåner varje vardag. Vi försöker svara på frågorna så fort som möjligt.

Tjänsten är i flitig användning och har i medeltal 100 000 besökare varje månad.

– Du kan ha nytta av Fråga FPA om du inte hittar svar på ditt ärende annanstans. Du kan ställa en fråga där till exempel om det sker en förändring i ditt liv eller om informationen på våra webbsidor är svår att gestalta eller inte motsvarar din situation, säger planerare Noora Tahvanainen från FPA.

– Du kan hitta svar på dina frågor bara genom att skumma igenom frågorna och svaren som redan finns. Vissa diskussionstrådar har tusentals läsare. Till exempel det mest populära forumet om stöd för barnfamiljer har besökts över 20 000 gånger, berättar Tahvanainen.

Meddela om ändringar – det lönar sig

Det bästa tipset för att undvika indrivning är att i god tid meddela om ändringar till FPA. Ändringar i dina inkomster, boende eller familjerelationer kan inverka på stödets belopp. Om FPA har betalat ut ett för stort belopp av en förmån, kommer FPA att kräva att du betalar det tillbaka.

Om du har frågor om att betala tillbaka skulden kan du vara i kontakt med FPA:s indrivningscenter.

Läs mera: