Via FPA:s telefontjänst får man snabbt svar på sina frågor

FPA:s telefontjänst har fungerat bra under sommaren. Kötiden har i medeltal förkortats till 1 minut och det har gått att boka telefontid till följande dag. Samtidigt har besöken på FPA:s serviceställen ökat något.

I juli svarade FPA:s telefontjänst på 36 500 samtal i veckan och i maj var antalet 40 000.

Kötiden förkortades och var i juli i medeltal ungefär 1 minut. I maj i år var kötiden något över 2 minuter och i maj i fjol ungefär 6 minuter.

– Läget i telefontjänsten har fortsatt att bli bättre och telefontjänstens betydelse har ökat. Då smittorisken eventuellt åter ökar är telefontjänsten en viktig servicekanal, där vi kan erbjuda ett riskfritt sätt att sköta ärenden, säger FPA:s direktör för kundrelationer Petteri Taponen.

För tillfället går det att boka en telefontid till följande dag. När kunden har bokat en tid ringer FPA upp kunden och samtalet kostar ingenting. FPA ringer också upp om något saknas i en ansökan. I juli ringde FPA till kunderna i medeltal 6 700 gånger per vardag.

Under sommaren ökade besöken på serviceställena något

I juli mattades epidemin av, vilket märktes vid FPA:s serviceställen som en ökning i antalet besök.

Före epidemin var antalet kundbesök på serviceställena i genomsnitt 35 000 i veckan. I april sjönk antalet till cirka 7 500 besök i veckan. I juli ökade antalet besök till ungefär 15 000 per vecka. Under den första veckan i augusti var antalet besök cirka 16 000.

– Vi har haft flera besökare efter att restriktionerna lättats och allmänheten har aktiverat sig. Det är bra att sköta sina ärenden i god tid, men vi rekommenderar nu att alla sköter på nätet och per telefon. Då slipper man smittorisken, fortsätter Petteri Taponen.

I fråga om ansiktsmasker väntar FPA på en nationell rekommendation.

– Det finns tydliga anvisningar om säkerhetsavstånd och handhygien på serviceställena. Den som är sjuk ska inte besöka serviceställena.

Läs mer: