FPA:s söktjänst för läkemedel har förnyats

Nu har det blivit lättare att hitta uppgifter om ersättningsstatus för läkemedelspreparat.

Det har blivit enklare att använda FPA:s söktjänst för läkemedel. När du skriver in 3 tecken av preparatets eller läkemedelssubstansens namn i sökfältet öppnas en lista i vilken du kan välja önskat alternativ. Uppgifter om preparatet öppnas på samma sida under sökfälten.

Närmare uppgifter om ersättningsstatus öppnas när man klickar på pilknappen vid respektive preparat. Uppgifterna om ersättningsstatus öppnas på samma sida under preparatuppgifterna.

Det har också lagts till infoknappar och pilknappar som man kan klicka på för att öppna tilläggsinformation om de uppgifter som visas i söktjänsten för läkemedel. Under sökfälten finns nu en knapp med vars hjälp du kan tömma sökfälten.

Om du har sparat FPA:s söktjänst för läkemedel som favorit i din webbläsare, kan utseendet på den uppdaterade söktjänsten se avvikande ut. Ta då bort webbläsarhistoriken och öppna söktjänsten på nytt.

Aktuell information om läkemedelspreparat som finns till salu i Finland

I FPA:s söktjänst för läkemedel finns aktuella uppgifter om de läkemedel, ersättningsgilla bassalvor och kliniska näringspreparat som säljs i Finland. Uppgifterna i söktjänsten grundar sig på Läkemedelsdatabasen som FPA svarar för.

I FPA:s söktjänst för läkemedel kan du kontrollera om läkemedlet är ersättningsgillt, hur mycket man kan få i ersättning och vad läkemedlet kostar. I söktjänsten för läkemedel ser du även vilka likvärdiga preparat ett läkemedel kan bytas ut mot på apoteket. 

Bekanta dig med FPA:s förnyade söktjänst för läkemedel