Den förnyade e-ansökan om sjukdagpenning tas i bruk så snart som möjligt

Det går för närvarande inte att ansöka om sjukdagpenning i e-tjänsten för privatpersoner. Sjukdagpenning kan sökas med en pappersblankett eller per telefon. E-tjänstens ansökan om sjukdagpenning håller på att förnyas, och kommer att tas i bruk så snart som möjligt.

Problemet i e-tjänsten beror på uppdateringar av datasystemen för sjukdagpenningarna och av e-tjänsten. Nya handläggningssystem för sjukdagpenning och tillhörande komponenter togs i bruk 4.1.2020. Det var meningen att samtidigt ta i bruk den förnyade ansökan om sjukdagpenning i e-tjänsten för privatpersoner, men av datasäkerhetsskäl var det inte möjligt. Den nya ansökan tas i bruk så snart som möjligt.

Problemet i e-tjänsten gäller till exempel studerande eller arbetslösa som ska ansöka om sjukdagpenning. E-tjänsten för arbetsgivare fungerar däremot normalt, så en arbetsgivare kan ansöka om sjukdagpenning för sina anställda.

Privatpersoner kan söka sjukdagpenning med en pappersblankett (SV 8r) och skicka den per post till adressen FPA, PB 10, 0056 FPA. Man kan även ringa servicenumret 020 629 224. Om det är kö i telefontjänsten kan man boka en tid för kundbetjäning per telefon eller på ett serviceställe.

Vi beklagar det besvär som problemet orsakar våra kunder.

Närmare information för kunderna