En del av de brev som sänds från FPA försenas något på grund av utskriftsfel

Det har förekommit problem med att skriva ut FPA:s brev och beslut. Det här fördröjer brevposten. Störningen påverkar inte utbetalningen, dvs. förmånerna betalas in på kundernas konton i tid.

På grund av problemen med utskrifterna kan det dröja innan beslut och brev från FPA kommer fram per post. Störningen har rättats till och den försenade brevposten har skickats till kunderna. Det går att läsa förmånsbesluten i e-tjänsten MittFPA. Där syns besluten efter att de fattats. Det att breven har fördröjts påverkar inte utbetalningen, dvs. förmånerna betalas in på kundernas konton i tid.

Det går att sköta nästan alla FPA-ärenden i MittFPA eller per telefon. Kunder som inte har möjlighet att använda e-tjänsten kan ringa FPA:s servicenummer för att kontrollera uppgifter om till exempel beslut och eventuella tilläggsutredningar. Om kunden får en begäran om tilläggsutredning per brev och brevet kommer fram för sent, kan kunden be FPA om tilläggstid för att lämna in tilläggsutredningarna eller svara på hörandet.

Vi beklagar det besvär som problemet orsakar våra kunder.

Läs mer: