FPA samarbetar med Helsinki Pride även i år

FPA har ingått ett samarbetsavtal för 2022 med Finlands största människorättsevenemang Helsinki Pride.

I år ordnas Helsinki Pride 27.6–3.7. FPA deltar i evenemanget för sjunde gången och har varit officiell samarbetspartner sedan 2019.

Samarbetet med Helsinki Pride är en del av FPA:s arbete för social hållbarhet, och FPA vill också uppmuntra andra organisationer inom den offentliga förvaltningen att delta i evenemanget.

FPA deltar även aktivt i den verksamhet som ordnas av statsrådets nätverk för regnbågssamarbete.

FPA:s regnbågsnätverk med i prideandan

FPA:s regnbågsnätverk firar samarbetet med Helsinki Pride. Nätverket grundades i samband med pride-evenemanget 2019.

FPA har som mål att främja mångfald och jämlikhet i arbetslivet. I våras publicerade FPA sin nya hållbarhetsstrategi, enligt vilken icke-diskriminering är en av de viktigaste principerna för en ansvarsfull arbetsgivare.

– FPA:s regnbågsnätverk är med och skapar en trygg arbetsmiljö för sexuella minoriteter och könsminoriteter. Det är viktigt att se till att alla kan vara sig själv på arbetsplatsen, säger Kaaren Erhola som leder FPA:s regnbågsnätverk.

Regnbågsnätverket erbjuder kamratstöd och skapar samhörighet mellan de FPA-anställda som hör till nätverket. Nätverket bedriver ett viktigt påverkansarbete inom FPA och främjar icke-diskriminering på arbetsplatsen.

Efter ett uppehåll på två år kulminerar Helsinki Pride i år i den traditionella paraden och en picknick som ordnas lördagen den 2 juli.

Evenemanget ordnas av Helsinki Pride-yhteisö ry. Olika pride-evenemang har ordnats i Finland sedan 1975.

Läs mer

FPA:s hållbarhetsstrategi 2022