Så här söker du jobb
 

 1. Se våra lediga jobb. Du kan bläddra bland lediga jobb utan att registrera dig.
 2. Registrera dig i vårt rekryteringssystem eRekry. För att kunna göra det behöver du en e-postadress. När du har registrerat dig i systemet kan du i fortsättningen logga in med ditt användarnamn och lösenord.
 3. Logga in på eRekry. I listan Lediga jobb hos FPA väljer du först det jobb som du vill söka. Du kommer till ansökningsassistenten, där du kan fylla i dina profiluppgifter och skriva en ansökan. När din ansökan är klar klickar du på ”Skicka ansökan nu”. Du får ett meddelande i din e-post när din ansökan har tagits emot. När rekryteringsprocessen har avslutats får du ett meddelande också om det.
 4. Din profil sparas i systemet även efter det att rekryteringsprocessen avslutats. Om du senare söker ett annat jobb kan du använda din profil på nytt. Innan du skickar in en ny ansökan ska du kontrollera att de uppgifter som du tidigare gett fortfarande är aktuella.
 5. När FPA anställer nya medarbetare tillämpas lagen om offentlighet i myndigheternas verksamhet. Det innebär att uppgifter om namn på dem som söker jobb hos FPA är offentliga och att man kan kolla upp namnen genom att kontakta rekryteringstjänsten. Namnuppgifterna är offentliga från det att den sökande lämnar in sin ansökan.

 Tekniska krav

För att du ska kunna registrera dig och skicka in en ansökan förutsätts att du har

 • en personlig e-postadress
 • en webbläsare. Vi rekommenderar Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome och Safari. Webbläsarens inställningar bör acceptera kakor (cookies).
 • Adobe Reader. Det kan laddas ner avgiftsfritt på nätet (www.adobe.fi). Under Personliga inställningar ska du välja pdf som visningsformat. Då visas de allmänna vyerna korrekt.

Än så länge finns det ingen mobilapp för eRekry.

Problem med eRekry?

Gå vidare till den tekniska supporten.

Rekryteringsprocessen

 • När ansökningstiden för det aktuella jobbet har gått ut går vi igenom ansökningarna och väljer ut vilka av de sökande som vi vill intervjua. Tiderna för intervjuerna kommer vi överens om per telefon.
 • I allmänhet brukar de sökande intervjuas en eller två gånger. En intervju tar cirka en timme. Vid intervjun träffar den sökande den närmaste chefen och 1–2 medarbetare från den aktuella arbetsenheten.
 • Vi kontrollerar inga rekommendationer utan att först be om den sökandes samtycke.
 • När vi anställer medarbetare till vissa typer av jobb görs också en kompletterande personbedömning, det vill säga ett lämplighetstest. Sådana test utförs av proffs inom branschen. Bedömningen görs enbart med tanke på det aktuella jobbet. Testresultaten ges också till den sökande själv.
 • Den sökande som är mest lämpad för jobbet får ett arbetserbjudande efter att intervjuerna slutförts. Också de sökande som inte väljs för det lediga jobbet får ett meddelande per e-post om att rekryteringen är avslutad.

Läs mer: