Sommarjobba hos FPA

I år erbjuder vi sommarjobb till ungefär 150 unga på olika håll i Finland. Denna sommar är inget undantag gällande mångsidiga uppgifter. Våra sommarvikarier arbetar bland annat som handläggare, i telefon- och kundtjänsten samt ICT-tjänsterna.

Ansvarsfullt sommarjobb 2019

FPA deltar även i år i kampanjen Ansvarsfullt sommarjobb. Det innebär bland annat att FPA följer principerna för ett bra sommarjobb, vars syfte är att garantera en trevlig sommarjobbsupplevelse för arbetstagaren och arbetsgivaren. Några principer är till exempel meningsfullt arbete, introduktion till arbetet och en skälig lön.

Enligt en enkät bland sommarvikarierna 2017 ansåg största delen att de hade fått en bra introduktion till arbetet och att arbetet på FPA var mångsidigt. De flesta tyckte även att stämningen på arbetsplatsen var god.

Sommarvikariens minneslista – tips för att söka

Kolla tipsen nedan, om du planerar att söka sommarjobb på FPA. Sommarjobbet kan vara ett första steg mot ditt drömyrke, och det lönar sig alltid att söka!

  • Om du är intresserad av flera sommarjobb, sök varje plats skilt. Kolla alla lediga platser (på finska). Vissa platser annonseras även på svenska.
  • Även om du redan har sökt sommarjobb, kan du komplettera din profil senare med till exempel rekommendationer. Så här använder du eRekry.
  • Du kan ändra din profil när som helst, och ändringarna uppdateras i alla dina ansökningar – det vill säga om du tar bort en bilaga, försvinner den från alla dina ansökningar.
  • Skriv alltid ansökningsbrevet under fliken ”Brev” i din elektroniska ansökan.
  • I efterhand kan du inte ändra ansökningsbrevet, så om du har sparat den och ännu vill ändra den, måste du göra hela ansökan på nytt.

#jobbpåfpa

Kolla in hur vardagen på FPA ser ut på Instagramkontot @kela_fpa. Våra medarbetare delar med sig av sina erfarenheter under hashtaggarna #jobbpåfpa och #töissäkelassa.

Läs mer