Sommarjobb eller praktik hos FPA

Över 300 ungdomar sommarjobbar på FPA:s verksamhetsställen på olika håll i landet. Våra sommarjobbare arbetar bland annat som förmånshandläggare, i telefonservicen, med kundservice och hos IT-tjänster.

Vi har också många praktikanter. Att utföra sin praktik hos FPA är ett utmärkt sätt att skaffa sig erfarenhet av sin egen bransch i en stor och välkänd organisation.

Kampanjen Ansvarsfullt sommarjobb 2020

Sökandet för sommarjobben startar i februari.

Lediga jobb

Se våra lediga jobb.

Kolla här

FPA deltar också i år i kampanjen Ansvarsfullt sommarjobb. FPA har förbundit sig till principerna för ett gott sommarjobb för att garantera att erfarenheterna av sommarjobbet är de bästa möjliga för både arbetstagaren och arbetsgivaren. Till de här principerna hör t.ex. ett meningsfullt arbete, introduktion och handledning samt en skälig lön.

Enligt enkäten sommaren 2018 ansåg de flesta av våra sommarjobbare att de hade fått en god introduktion i jobbet hos FPA. De tyckte också att jobbet hade varit meningsfullt och mångsidigt. Nästa alla sommarjobbare gav ett gott betyg för arbetsklimatet hos FPA.

Praktik hos FPA

Vi söker praktikanter varje år. För oss är det viktigt att kunna erbjuda framtidens proffs en möjlighet att få arbetserfarenhet. Många av våra praktikanter har också fått jobb hos FPA efter att de blivit klara med sin utbildning. Praktiken kan alltså vara av stor betydelse för en studerandes framtida karriär.

Det är den närmaste chefen som kommer överens med praktikanten om praktiken och om arbetsuppgifterna under praktiktiden. Praktikanterna och FPA ingår ett arbetsavtal, och FPA betalar lön för praktiktiden.

Håll ett öga på FPA:s lediga arbetsplatser och kom och praktisera hos oss!

Läs mer