Ajankohtaista koronatilanteesta yhteistyökumppaneille

 

Tälle sivulle on koottu tietoa koronatilanteen (COVID-19) vaikutuksista Kelan palveluihin, hakemusten käsittelyyn ja etuuksiin.

Asiointi Kelassa

Koronaviruksen takia suosittelemme asiakkaille asiointia verkossa ja puhelimessa. Puhelinpalveluun voi myös varata ajan.

Etuuksien takaisinperintä

Kela voi sopia asiakkaan kanssa, että etuuksien takaisinperintää tai opintolainojen takaussaatavien perintää lykätään 6 kuukaudella, jos koronaviruksesta johtuva poikkeustilanne aiheuttaa asiakkaalle taloudellisia vaikeuksia. Lykkäys ei koske elatusavun perintää.

Tartuntatautipäiväraha korvaa ansionmenetystä

Kela voi maksaa tartuntatautipäivärahaa, kun työntekijä on määrätty olemaan poissa työstään jonkin tartuntataudin, esimerkiksi koronaviruksen, leviämisen estämiseksi. Alle 16-vuotiaan huoltajalla on oikeus tartuntatautipäivärahaan, jos lapsi on määrätty karanteeniin ja huoltaja ei siksi voi tehdä työtä.

Kela tarvitsee tartuntatautipäivärahan maksamista varten kunnan tai sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaavan lääkärin päätöksen työstä poissaolosta, eristämisestä tai karanteenista.

Apteekit

Kuntoutuspalvelut

Vammaisten henkilöiden tulkkauspalvelu

Muut ajankohtaiset tiedotteet

Lue lisää