Sairaanhoitokorvaus suonikohjuleikkauksista

Tällä sivulla on tietoa terveydenhuollon ammattilaisille suonikohjuleikkausten korvauskäytännöistä.

Kela voi myöntää suorakorvauksen suonikohjuleikkauksista. Merkitse aina selvityslomakkeelle tai sähköiseen tilitysmenettelyyn, kumpaan alaraajaan toimenpide kohdistuu.

Perinteisten suonikohjuleikkausten lisäksi Kela on antanut korvaustaksan seuraaville alaraajojen laskimovajaatoiminnan hoitotoimenpiteille:

  • PHM76 laskimon suonensisäinen hoito, vena saphena magna
  • PHM77 laskimon suonensisäinen hoito, vena saphena parva
  • PHM99 laskimon suonensisäinen hoito, muu laskimo.

Näitä hoitoja korvattaessa vena saphena magnan ja parvan alueet katsotaan eri anatomisiksi alueiksi. Näihin päärunkoihin liittyviin sivuhaaroihin ja yhdyslaskimoihin kohdistuvien toimenpiteiden korvauksissa käytetään vastaavien päärunkotoimenpiteiden koodeja.

Vena saphena anterioriin kohdistuva toimenpide korvataan vena saphena magnan toimenpidekoodilla. Koodin 99 (muu laskimo) mukaisesta toimenpiteestä voidaan maksaa korvausta silloin, kun se ei kohdistu yllä mainittuihin suonialueisiin.

Tarkista korvauksen määrä ja toimenpidekoodi taksaluettelosta

Sairaanhoitokorvausten taksaluettelossa on korvaustaksat ja toimenpidekoodit.

Korvaustaksa tarkoittaa Kelan maksaman sairaanhoitokorvauksen määrää. Korvaus on enintään korvaustaksan määrä. Jos peritty palkkio on pienempi kuin taksaluettelossa ilmoitettu korvaustaksa, Kela maksaa perityn palkkion määrän.

Tutustu taksaluetteloihin.

Lue lisää