Kaksi naista keskustelevat pöydän ääressä

Tiesitkö, että...

Ajankohtaisinta tietoa Kelan tutkimuksesta saat tutkimusblogista, Twitteristä ja uutiskirjeestämme.

Kaksi naista keskustelevat pöydän ääressä

Tutkimus

Kelan tutkimus tuottaa tietoa sosiaaliturvasta elämän eri vaiheissa ja tilanteissa. 

Tutkimuksemme tukee sosiaali- ja terveysturvan toimeenpanoa ja kehittämistä. Tutkimme myös Kelan omaa toimintaa ja osallistumme sen kehittämiseen. Tuotamme tietoa ja autamme sen tulkitsemisessa. 

Tutkijamme edustavat monia tieteenaloja, muun muassa sosiaalitieteitä, terveystieteitä, lääketiedettä, farmasiaa, taloustieteitä, sosiaalioikeutta ja tilastotiedettä. 

Vaikutamme asiantuntijoina yhteiskunnassa

Osallistumme yhteiskunnalliseen keskusteluun kansallisissa ja kansainvälisissä seminaareissa, mediassa ja sosiaalisessa mediassa sekä tarjoamalla tuottamaamme tietoa kansalaisten ja päätöksentekijöiden käyttöön.

Tutkimuksemme tukevat sosiaali- ja terveysturvalainsäädännön kehittämistä. Olemme asiantuntijoina ministeriöiden työryhmien käytettävissä. Tarjoamme eduskunnan käyttöön tutkittua tietoa ja esittelemme kansanedustajille tuloksiamme. Osallistumme myös Kelan tietoinfrastruktuurin kehittämiseen.

Yhteistyöverkostomme eri viranomaisten, muiden tutkimuslaitosten ja yliopistojen kanssa ovat laajat.

Tutustu julkaisuihimme

Tutkimustuloksiamme julkaistaan muun muassa Kelan tieteellisissä sarjoissa sekä kansallisissa ja kansainvälisissä lehdissä. Teemme sekä tieteellisiä että yleistajuisia julkaisuja.

Kelan tutkimus julkaisee vertaisarvioituja tutkimuksia sekä muita ajankohtaisjulkaisuja. Lähes kaikki julkaisumme ovat ladattavissa verkosta

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa

Tutkijamme kirjoittavat Tutkimusblogissa ajankohtaisista ja yhteiskunnallisesti merkittävistä aiheista. Voit seurata Kelan tutkimusta myös sosiaalisessa mediassa ja tilata uutiskirjeemme.

 

Lue lisää